Вхiд на сайт
Авторизацiя

З початку року обсяг проектів морської вітроенергетики у світі збільшився на 63 ГВт

З початку року обсяг проектів морської вітроенергетики у світі збільшився на 63 ГВт
У січні-жовтні загальна потужність морських вітроенергетичних проектів по всьому світу, які знаходяться в експлуатації, будуються, узгоджуються, плануються або розробляються, збільшилась на 62,7 ГВт – до 197,4 ГВт.

Як йдеться у опублікованому 28 жовтня звіті некомерційної асоціації відновлюваних джерел енергії RenewableUK, загальний обсяг проектів офшорної (прибережної) вітроенергетики у світі виріс за рік на 47%.

«З 197,4 ГВт на Європу припадає 50,5% або 99,6 ГВт, лідерство зберігає Великобританія з 41,3 ГВт офшорних вітроенергетичних потужностей, що на 12% більше, ніж у січні, коли вони становили 36,9 ГВт - йдеться у повідомленні. - Китай з четвертого місця піднявся на друге, наростивши у морській вітроенергетиці плани на 80% — з 14,5 до 26,1 ГВт, а США посідають третє місце зі зростанням на 10% - з 16,2 до 17,8 ГВт».

Бразилія зайняла в рейтингу відразу четверте місце з 16,3 ГВт. Всі її 10 морських вітрових проектів були оголошені протягом 2020 року. Тайвань залишається на п'ятому місці з 65% приростом - з 9,2 до 15,2 ГВт. В'єтнам увірвався до десятки лідерів з планами будівництва морських вітроелектростанцій загальною потужністю 8,6 ГВт.

"Як доводить дослідження, глобальний апетит до розробки нових морських вітрових проектів залишається величезним, незважаючи на пандемію, — прокоментувала заступник генерального директора RenewableUK Мелані Онн. - Великобританія і багато інших країн розраховують на те, що швидке зростання офшорного вітроенергетичного сектора стане ключовим фактором відновлення світової зеленої економіки».

У січні загальна потужність морських вітрових проектів по всьому світу, які знаходяться в експлуатації, будуються, узгоджуються, плануються або розробляються, становила 134,7 ГВт.

Сьогодні Великобританія експлуатує морські ВЕС загальною потужністю 10,4 ГВт, Німеччина - 7,7 ГВт, Китай - 4,6 ГВт, Бельгія - 1,8 ГВт, а Данія - 1,7 ГВт.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: