Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Міжгірщині створено пішохідний маршрут "Шлях гуні" (ВІДЕО)

На Міжгірщині створено пішохідний маршрут "Шлях гуні" (ВІДЕО)
На Закарпатті з'явився пішохідний маркований маршрут "Шлях гуні", завдяки якому туристи можуть познайомитися з традиційним вівчарським господарством та виготовленням одягу з вовни на Міжгірщині.

Автори проекту «Шлях гуні» розповіли про завершальні моменти створення культурного маршруту у селі Річка на Міжгірщині. Робота тривала понад 5 місяців, за цей час ініціаторам вдалося створити сайт, фільм та п’ять міні роликів, які передають дух і атмосферу високогірного Закарпаття.

Річка — чи не єдине село де майстрині виготовляють гуні. Саме тут збереглася до сьогодні незлічена кількість старовинних верховинських традицій, це полонинське господарювання та виготовлення гуні — традиційного одягу в Карпатах. Ремесло гуні і пов`язане з цим господарюванням, адже сировиною слугує саме овеча вовна. Гуня виготовляється протягом двох років. Для того, щоб отримати шерсть, потрібно чекати рік.

У подальшому ініціатори проекту планують прес-тур безпосередньо самими локаціями «Шляху гуні». Хочуть розповісти краянам про унікальність культурної спадщини і ремесла, які важливо зберегти.

Проект реалізовується Агенцією регіонального розвитку Закарпатської області за підтримки Українського культурного фонду в межах реалізації грантової програми «Культура. Туризм. Регіони» за фінансової підтримки Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Офісу розвитку малого та середнього підприємництва.

Більше у відео від Uzh Inform:



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: