Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Іршавщині відкриють музей з мініатюрами замків Закарпаття

На Іршавщині відкриють музей з мініатюрами замків Закарпаття
Відкриття музею відбудеться у неділю, 18 жовтня, на території палацу Телекі.

Про це повідомляється на сторінці Музею мініатюр туристичних об'єктів Закарпаття у фейсбуці.

"Закарпатці, жителі Довжанської ОТГ, друзі, запрошуємо вас на відкриття унікального музею, який буде розміщений на території палацу-фортеці графів Телекі. Чекаємо на вас 18 жовтня (цієї неділі) о 17:00", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що музей включає мініатюрні об'єкти цілих та реконструкцію руїн замків Закарпаття. Всі макети зменшені в однакову кількість разів і виготовлені з того ж матеріалу, що й оригінали.

Проєкт реалізується зі сприянням Довжанської об'єднаної територіальної громади в межах партнерської програми "Культура. Туризм. Регіони" Українського культурного фонду, Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України" (КЕУ) та Офісу розвитку малого та середнього підприємництва/SME.DO при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Як повідомляв Укрінформ, найточніше відтворити макети фортець на основі історичних джерел допомагають залучені до проєкту історики й археологи. Загалом у парку буде представлено 9 замків, зменшених у 135 разів, як порівняти з їхнім оригінальним розміром.



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: