Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стало відомо, чи всі навчальні заклади Закарпаття підуть на канікули та дистанційне навчання

Стало відомо, чи всі навчальні заклади Закарпаття підуть на канікули та дистанційне навчання

Чи відправляти учнів Закарпаття на двотижневі канікули, а студентів – вчитися дистанційно через ситуацію з СOVID-19 у країні, мають вирішити в навчальних закладах. Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Олег Коцюба.

У Мукачеві навчання продовжать у всіх школах, в Ужгороді це питання ще обговорюють.

Керівникам шкіл запропонували відправити учнів на канікули з цього четверга для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Про це після наради з прем’єр-міністром повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба.

"Обговорені питання і подальші кроки органів виконавчої влади центрального рівня, представників обласних державних адміністрацій, — сказав заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба. — Органами центральної виконавчої влади будуть рекомендовані закладам середньої освіти запровадити з 15 жовтня канікули".

За його словами, рішення рекомендаційне. Тобто йти чи не йти на осінні канікули з 15 жовтня, вирішують педагогічні колективи. Наприклад, у 12-й школі Ужгорода навчання продовжать, але напередодні місцевих виборів три дні учні можуть вчитися дистанційно, каже директорка Ярина Харіна.

"Цей тиждень ми будемо працювати у звичному режимі, — розповіла директорка. — Ми запланували, що 21-23 жовтня ми будемо навчатися дистанційно. Тобто це середа, четвер, п’ятниця наступного тижня, щоб убезпечити батьків і педагогів від того, що будуть приходити сторонні люди до школи. На канікули ми підемо так, як було заплановано, прийнято педагогічною радою ще до 1 вересня, не порушуючи структуру навчального року, з 21 жовтня до 1 листопада включно".

Інші навчальні заклади також можуть самостійно вирішити, чи дотримуватися рекомендацій Міносвіти.

У школах Мукачева не перериватимуть навчання, розповів начальник відділу загальної середньої й позашкільної освіти Володимир Цифра. За його словами, таке рішення прийняли директори на нараді.

"Вирішили, що поки нема чіткого листа, який би забороняв навчання, у нас осінніх канікул зараз не буде. Якщо буде постанова кабміну до виконання, тоді, відповідно, ми її виконаємо. Поки в нас такої кількості захворювання немає серед учнів та працівників. Тому ми вирішили, що поки ми навчаємося. Якщо ми не підемо на канікули, то на понеділок і вівторок (26, 27 жовтня) попередньо планували, що заклади, де є виборчі дільниці, перейдуть на два дні на дистанційне навчання", — пояснив Володимир Цифра.

Відправити учнів на канікули до 30 жовтня рекомендувало Міносвіти через ситуацію з COVID-19. Також можуть відправити на дистанційне навчання студентів і звільнити гуртожитки з 15 жовтня до 15 листопада. Але очільник Міносвіти Сергій Шкарлет запевнив: примусово виселяти нікого не будуть. В УжНУ поки готують наказ, повідомив директор інформаційно-видавничого центру Василь Ільницький.

Рішення мають оприлюднити 14 жовтня. Наразі там розглядають можливість навчання студентів з дому.



Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: