Вхiд на сайт
Авторизацiя

Уряд змусив МОЗ збільшити кількість тестувань на коронавірус

Уряд змусив МОЗ збільшити кількість тестувань на коронавірус

Уряд поставив задачу для МОЗ – збільшити щоденну кількість тестувань на коронавірус в рази. У міністерстві відповіли, що намагатимуться, аби впродовж найближчого місяця охоплення тестування зросло майже вдвічі.

Під час засідання уряду Шмигаль заявив, що поставив перед міністром охорони здоров'я Максимом Степановим завдання – найближчим часом збільшити щоденну кількість тестувань на коронавірус до 50 тисяч тестів на день, повідомляє 24 канал.

Прем'єр-міністр наголосив, що цю планку потрібно підвищувати постійно. І до кінця 2020 року Україна повинна вийти на 75 тисяч тестувань на день.

Ми маємо вити на 75 тисяч тестів на добу ще в цьому році. Планку потрібно підвищувати, проблему з чергами, звісно ж, потрібно вирішувати. І ми над цим працюємо,– заявив Денис Шмигаль.

Реакція Степанова на вказівку уряду
під час засідання уряду Очільник МОЗ Максим Степанов запропонував вдвічі збільшити цільовий показник охоплення тестувань – до 48 на 100 тисяч населення за останні сім днів. За словами міністра, нині цей показник становить 24.

Ми вже дійшли познаки понад 30 тисяч тестів методом ПЛР щодня. Але ідемо далі – у нас зараз є чітке розуміння, як ми вийдемо на 50 тисяч тестів (на день – ред), – сказав Максим Степанов.

Міністр охорони здоров'я пообіцяв, що МОЗ намагатиметься досягнути цього показника впродовж місяця та наголосив на тому, що міністерство намагатиметься нарощувати охоплення тестування в країні до кінця року.

Джерело




Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: