Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті відкрили єдиний у світі музей гуцульської бринзді

На Закарпатті відкрили єдиний у світі музей гуцульської бринзді
У Рахові розпочав свою роботу єдиний у світі музей гуцульської бринзі. Започаткували його, аби розповісти всім охочим про унікальні традиції гуцулів. Це сучасний інтерактивний музей, в якому демонструють весь процес створення сиру.

В приміщенні музею можна дізнатися все про гуцульську бриндзю – одну з найулюбленіших страв гуцулів та обов’язковий компонент для понад 30 страв.

Новий музей буде “ланцюжком” між розповідями про бриндзю і мандрівками на полонину до господарств, де її виготовляють.

А ще “Музей гуцульської бриндзі в Рахові” популяризуватиме професію вівчаря та підвищуватиме її престижність, а ще зберігатиме традиційні технології виготовлення сиру та гуцульської культури. Все це сприятиме збільшенню доходів вівчарів, що півроку працюють на полонинських господарствах.

Гуцульська бриндзя наділена життєдайною енергією, яка потрапила до неї із соком понад 60 лікарських трав, що збагачують флору Карпат. Вона дуже корисна, адже підвищує імунно-захисні функції, збагачує організм кальцієм та іншими мінеральними добавками.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: