Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ужгород візьме участь у ще одному міжнародному грантовому проєкті

Ужгород візьме участь у ще одному міжнародному грантовому проєкті

Про це повідомляє пресслужба Ужгородської міської ради.

Ужгородська міська рада з муніципалітетом міста Кошице та Інститутом суспільних наук САН (Словацька Республіка) у співпраці з містом Кіркенес (Норвегія) та містом Харків (Україна) розпочала впровадження міжнародного грантового проєкту «Міста в розширеному європейському просторі: розвиток потенціалу державних установ шляхом словацько-українського транскордонного співробітництва та підвищення доброчесності в державних справах (CEEA)».

Проєкт має на меті зміцнити здібності та навички службовців органів місцевого самоврядування на шляху української держави до вступу в ЄС. Наприкінці липня цього року проєктну пропозицію схвалила конкурсна комісія програми «Гранти Європейського економічного простору 2014 - 2021 рр.» у рамках Новерзького фінансового механізму.

Проєкт передбачає розвиток транскордонної інституційної співпраці між державними установами в сфері належного врядування, підвищення обізнаності державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування України щодо прозорості державного управління, а також вивчення досвіду партнерів зі Словаччини та Норвегії; підтримку довгострокової сталої співпраці між державними установами сусідніх регіонів Словаччини та України, передачу підходів і досвіду в сфері стійкої кліматичної та екологічної політики.

Планується, зокрема, провести форум із питань культури, освіти, економіки і безпеки «TRIANGLE FORUM» (у трьох містах – Кошице, Ужгороді та Харкові). В Ужгороді відбудеться і підсумкова конференція проєкту, на якій розглянуть його результати, питання прозорості державного управління в країнах ЄС.

Діяльність у рамках проєкту транскордонного співробітництва зі Словаччиною та Норвегією та іншими країнами ЄС дозволить Ужгороду стати центром налагодження співпраці в різних сферах між Україною і Словаччиною та з іншими країнами ЄС.

Найближчим часом відбудеться стартова міжнародна конференція за участі усіх партнерів проєкту. З огляду на карантинні обмеження це буде в форматі онлайн-спілкування.

Ужгород візьме участь у ще одному міжнародному грантовому проєкті


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: