Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чому не можна пити каву перед сніданком

Чому не можна пити каву перед сніданком
Багато людей п'ють каву вранці перш ніж робити що-небудь ще. Виявилося, що у вживання кави вранці натщесерце можуть бути потенційно небезпечні побічні ефекти.

У новому дослідженні взяли участь 29 молодих людей. Кожен з них пройшов через три експерименту, пише British Journal of Nutrition.

Як відбувалось дослідження
Після нормального нічного сну учасники отримували солодкий (цукровий) напій, який грав в експерименті роль сніданку. Також учасники пили солодкий напій після поганого нічного сну (вчені будили їх щопівгодини).

Та після настільки ж поганого сну учасники пили міцну чорну каву відразу після пробудження. Солодкий напій вони отримували через пів години.

Кожен раз в учасників перевіряли рівень глюкози в крові після вживання солодкого напою, який відповідав середньому сніданку по калорійності.

Негативний вплив кави до сніданку
Після однієї ночі з поганим сном вчені не виявили погіршення з боку метаболізму глюкози в учасників дослідження: він був, як після нормального сну. Цей висновок автори роботи вважають обнадійливим. Річ у тому, що дослідження останніх років демонстрували протилежні результати: поганий сон протягом всього однієї ночі "звинувачували" в істотному погіршенні обміну речовин.

Якщо учасники пили каву за пів години до сніданку після ночі з поганим сном, рівень глюкози після їжі в крові у них збільшувався на 50% в порівнянні з показниками тих днів, коли ранок починався не з кави.

Це не вперше вчені приходять до подібних висновків. Деякі наукові роботи пов'язують кофеїн з розвитком стійкості тканин до інсуліну (це фактор ризику розвитку цукрового діабету 2 типу).

Нове дослідження, вважають його автори, показує, що кава після важкої ночі вирішує проблему втоми, але може створити іншу: знизити толерантність організму до глюкози, отриманої зі сніданком. Вони вказують, що ймовірність порушення метаболізму глюкози буде менше, якщо пити каву після сніданку.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Olegek 10 березня 2024 21:11
Не нравится 0 Нравится
Я зазвичай п'ю каву під час сніданку. І обов'язково з молоком))
Цитировать          1
Пользователь offline Виктор Дружинин 11 березня 2024 08:03
Не нравится 0 Нравится
Цитата: Olegek
Я зазвичай п'ю каву під час сніданку. І обов'язково з молоком))


Вот в таком случае точно никакого вреда организму не будет)) Кофе с молоком это очень вкусно и аппетитно)) Я сам такой напиток по утрам просто обожаю! Но так как утром времени нет готовить себе кофе классическим способом - спасает кофе в капсулах https://coffeeok.com.ua/kofe/kofe-v-kapsulah . Капсульная кофемашина у меня есть, так что минута времени и любимый ароматный напиток готов! А само кофе беру через Кофеек
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: