Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Невицькому замку реконструювали дах однієї із веж

У Невицькому замку реконструювали дах однієї із веж
Наразі тривають інтенсивні роботи з реконструкції Невицького замку.

Невицький замок на Ужгородщині руйнувався, бо виявилося, що замок не перебуває під охороною держави, а є в комунальній власності села Кам'яниця. У села грошей на утримання замку немає. А потім тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що Закарпатська ОДА забрала замок в оперативне керування управлінню культури і на роботи по реконструкції замку з резервного фонду та бюджету області буде виділено 4,6 млн. грн.

Згодом суд таки повернув замок у власність області і було обіцяно виділити перший транш у 10 мільйонів на реконструкцію замку.

Але час йшов і нічого не робилося. А потім влада оголосила, що починає демонтаж аварійного даху вежі замку. Під це виділили кошти. Однак, як виявилося, кошти для демонтажу вже були не потрібні. Дах не витримав вітру і впав.

І ось зараз на реконструкцію Невицького замку вирішили виділили 9 млн. 250 тисяч грн.

Початок реконструкції затягувався, але потім почалися інтенсивні роботи.

Наразі вже майже закінчено реконструкцію даху однієї з веж замку, ведуть роботи з укріплення стін і незабаром почнеться встановлення даху на головній вежі.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: