Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Японії різко зросло виробництво електроенергії з відновлюваних джерел

У Японії різко зросло виробництво електроенергії з відновлюваних джерел
У першій половині 2020 року Японія збільшила частку відновлюваних джерел енергії у структурі виробництва до 23,1%.

Про це свідчать попередні дані Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

У січні-червні відновлювані джерела енергії дали 23,1% від загального обсягу виробництва енергії в Японії. У підсумку внесок відновлюваних джерел у загальне виробництво електроенергії в країні досяг цільового показника встановленого урядом на 10 років раніше. Раніше уряд ставив за мету досягти до 2030 фінансового року 22-24% за цим показником.

На жаль, одним з факторів швидкого зростання частки відновлюваних джерел енергії стало падіння загального виробництва електроенергії у Японії у перші шість місяців року через зниження попиту, викликаного новою пандемією коронавірусу.

У першій половині 2020 року виробництво відновлюваної енергії зросло на 18,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У січні-червні Японія зафіксувала значне зростання сонячної енергії — на 14,3%, енергії вітру — на 18,5% і біомаси - на 22,7%. Виробництво електроенергії гідроелектростанціями також збільшилася на 21,8%, у значній мірі через рясні опади у першій половині року. При цьому економічна стагнація, викликана пандемією COVID-19, призвела до зниження загального виробництва енергії на 5,4% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Виробництво енергії з використанням природного газу і нафти, що обходяться дорого, було стримано зниженням попиту. Деякі атомні станції також тимчасово припинили роботу для перевірки безпеки.
Це призвело до значного збільшення частки відновлюваних джерел енергії у структурі виробництва до 23,1%, що набагато вище, ніж 18,6% за весь 2019 рік.

За даними японського Інституту економіки енергетики (IEEJ), дані минулих років показують, що співвідношення відновлюваних джерел енергії за перше півріччя часто близьке до такого і за весь рік. Незважаючи на те, що виробництво відновлюваної енергії взимку може знижуватися, навесні воно знову набирає обертів.

Чиновники інституту заявили, що дані МЕА з відновлюваних джерел енергії, як правило, приблизно на 1 процентний пункт вище офіційної енергетичної статистики, опублікованої японським урядом. Навіть з огляду на це, Ясусі Ніномія, старший науковий співробітник групи з нових і поновлюваних джерел енергії в IEEJ, сказав, що Японія може зберегти свої досягнення, якщо нинішня тенденція збережеться.

«Якщо зниження попиту на енергію продовжиться, то є ймовірність, що співвідношення відновлюваних джерел енергії протягом усього року може наблизитися до 22-відсоткового цільового показника, встановленого урядом», — вважає , Ясусі Ніномія.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: