Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні створили установу, яка керуватиме усіма трансплантаціями органів

В Україні створили установу, яка керуватиме усіма трансплантаціями органів

Кабмін України прийняв рішення про створення спеціалізованої установи у сфері трансплантації органів, тканин та клітин. Вона матиме назву "Український центр трансплант-координації".

Рішення прийняли під час засідання уряду, пише 24 канал.

Чим займатиметься "Український центр трансплант-координації"
Він здійснюватиме організаційне керівництво та координування закладами охорони здоров'я, які надають медичну допомогу із застосуванням трансплантації. У МОЗ вважать, що це допоможе збільшити кількість та якість проведених трансплантацій.

Чому це важливо
Щороку трансплантації органів потребує близько 5 тисяч українців, в середньому 9 із них щодня помирає, не дочекавшись життєво необхідних операцій. Зокрема, через обмежені можливості виконувати такі втручання в українських медзакладах.

Під час пандемії українці мають ще більше обмежень для проведення таких операцій за кордоном. Наразі в Україні трансплантацію проводять 24 медичних заклади.

Джерело


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: