Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як обрати бойлер в квартиру: корисні поради

Як обрати бойлер в квартиру: корисні поради
Один з кращих способів зекономити на комуналці – установка водонагрівача. З його допомогою власнику квартири не доведеться платити за централізоване постачання гарячої води. Виробники пропонують різноманітні варіанти таких приладів. Для невеликої сім’ї чудово підійде бойлер 50 л, але є й більш об’ємні чи компактні моделі. Як же обрати кращий варіант?

Об’єм водонагрівача


Кожна сім’я використовує різну кількість води. Тому обирати бойлер необхідно індивідуально, розрахував приблизний розхід за наступними критеріями.

• Кількість користувачів. В середньому для одного прийому душу людині потрібно 20 літрів води. Для того, щоб помити посуд – до 10 літрів. Тому вважається, що невеликого баку до 30 літрів вистачить одній людині. Водонагрівач з об’ємом до 50 л потрібен сім’ї з 3-4 чоловік, більш великі моделі потрібні, якщо ви часто користуєтесь гарячою водою.
• Кількість джерел води. Якщо бойлер використовується лише в кухні, можна звернути увагу на компактні моделі. Коли ж ви плануєте підключити його також в ванну кімнату, обирайте більш велику техніку.
• Місце установки. Бак бойлера достатньо важкий. В залежності від об’єму, він може важити до 20 кг, це без води в ньому. Тому його монтують лише на несучі стіни, з допомогою якісних кріплень.
Виробники пропонують водонагрівачі з об’ємом від 6 до 150 літрів. Найменші моделі можна обрати для кухні, а великі для ванних кімнат. Одного нагрівача на 70 чи більше літрів вистачить для всієї сім’ї.

Потужність та типи бойлерів


Показник потужності впливає на те, наскільки швидко прилад нагріє воду. Наприклад, модель на 20 кВт нагріє воду для того, щоб забезпечити нею кухню та ванну. Бойлер на 1 кВт нагріє 100 літрів за 4 години. А ось модель на 3 кВт нагріє таку ж кількість води за годину.

Існують два варіанти водонагрівачів.

• Накопичувальний. Постійно наповнюючись водою, бак безперестану працює, нагріваючи воду до потрібної температури.
• Проточний. Він дуже маленький, нагріває воду в момент її проходження через систему. Це дуже економічний та практичний варіант.

Водонагрівач під інтер’єр – що обрати?


Монтуючи бойлер в ванній кімнаті квартири, краще віддати перевагу компактній моделі. Але все залежить від того, наскільки багато місця в приміщенні. Прилад не повинен заважати вам, давати прохід до сантехніки, а також не сильно випирати.

В квартиру можна обрати моделі з мінімалістським дизайном:

• прямокутний вертикальний бак циліндричної форми, котрий прекрасно доповнить будь-який інтер’єр;
• вузький подовжений бак, котрий можна встановити навіть в кутку ванної.

Також виробники пропонують моделі з вертикальним монтажем, котрі підходять для габаритних кімнат. Серед різноманіття дизайнів можна підібрати бойлери під будь-який стиль, цікавих відтінків та навіть з візерунками. Деякі моделі можуть мати систему економічного розходу електроенергії, опцію автоматичного вимкнення та підігріву води до заданої температури. Тому вони чудово підійдуть в квартиру замість централізованого постачання гарячої води та зекономлять ваші кошти.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: