Вхiд на сайт
Авторизацiя

Хорватія на острові встановить 3,5-мегаватну сонячну станцію

Хорватія на острові встановить 3,5-мегаватну сонячну станцію
У Адріатичному морі на острові Віс, розташованому біля південного узбережжя Хорватії, встановлять сонячну електростанцію потужністю 3,5 МВт.

Проект Vis реалізувала Хорватська електроенергетична компанія Hrvatska elektroprivreda (HEP), передає taiyangnews.info.

СЕС генеруватиме 5 млн кВт*год електроенергії, забезпечуючи надійне електропостачання на острові під час туристичних сезонів.

У проект було інвестовано 31 мільйон крон (5 мільйонів доларів).

«Це перша великомасштабна,вільна від стимулів і повністю ринкова сонячна електростанція, побудована на хорватських островах», - зауважують у HEP.

HEP також планує розгорнути акумуляторну батарею ємністю 1 МВт/1,44 МВт поруч із сонячною електростанцією Vis, щоб забезпечити стабільність мережі на острові.

Сонячна станція розташована на острові Віс стала першою з 7 СЕС, які HEP планує ввести в експлуатацію у період з 2019 по 2023 рік, інвестувавши 750 млн крон ($118 млн).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: