Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що таке IP-адреса?

Що таке IP-адреса?
IP-адреса (у перекладі з англійської IP означає - міжмережевий протокол) являє собою унікальний ідентифікатор пристрою, що підключений до Інтернету або до локальної мережі. IP-адреса - це 32-бітове двійкове число. Найбільш зручна для сприйняття запис IP-адреси як чотирьох десяткових чисел (від 0 до 225), які розділені крапками (наприклад, 178.123.0.5). За посиланням https://deltahost.ua/ip-check-service.html можна знайти більше інформації про компанію Дельтахост.

Основні способи отримання доступу до веб-ресурсів


• по імені (тобто shared IP hosting), коли велика кількість веб-ресурсів має одну загальну IP-адресу. У цьому випадку згідно з протоколом HTTP / 1.1 при зверненні до веб-сервера браузер вказує доменне ім'я веб-ресурсу, а потім веб-сервер використовує це ім'я для правильного здійснення запиту
• по IP-адресою (тобто dedicated IP hosting), коли кожен сайт в Інтернеті має свій окремий IP-адресу, в той час як на веб-сервері існує кілька віртуальних або фізичних інтерфейсів.

Які бувають IP-адреси?


IP-адреси бувають трьох видів: статичними, динамічними і віртуальними.

P-адреса вважається статичною (незмінною) в тому випадку, якщо його фіксує користувач в налаштуваннях пристрою або якщо вона автоматично призначається під час підключення пристрою до мережі, але застосовується протягом необмеженого тимчасового відрізка і її не можна привласнити іншого пристрою.

IP-адреса вважається динамічною (змінною), якщо вона автоматично призначається під час підключення пристрою до мережі, а також вона використовується протягом обмеженого періоду часу. У більшості випадків, динамічний IP-адресу діє до кінця сеансу підключення.

Також динамічні IP-адреси можуть бути віртуальними. Варто відзначити, що обслуговування віртуальних IP-адрес виконується згідно з технологією NAT, суть якої полягає в тому, що користувачі мають можливість безперешкодно отримувати потрібну інформацію з Інтернету, але при цьому відсутня можливість іншого доступу до пристрою з мережі, тобто комп'ютер з таким IP НЕ може використовуватися як веб-сервер.

Типи адрес

Зовнішня - використовується під час доступу до інтернету. Це унікальна адреса під якою пристрій бачать в мережі. Тут використовується технологія NAT.

Внутрішня - не використовується під час доступу в інтернет. Працює лише в межах домашньої мережі. Доступ до неї можуть отримати тільки інші її учасники.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: