Вхiд на сайт
Авторизацiя

Багатомільйонна афера з епідзахистом для медиків: двох підозрюваних взяли під варту

Багатомільйонна афера з епідзахистом для медиків: двох підозрюваних взяли під варту
Неправомірні дії керівництва медичної галузі області могли призвести до серйозних людських втрат. А все тому, що замість якісного захисного одягу та респіраторів, місцеві лікарі отримували товар низької якості. За махінації, що могли призвести до підвищення смертності серед населення тепер відповідатимуть керівники Управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА

В Ужгородському міськрайонному суді, сьогодні, 21 серпня, відбулося засідання, на якому розглянули клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу фігурантам, які провернувши аферу з епідзахистом для медиків, заподіяли державі 30-мільйонні збитки. Детективи поліції Закарпаття встановили, що керівники Департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації, маючи на меті власне збагачення за рахунок бюджетних грошей, незаконно освоїли кошти, передбачені на закупівлю захисного одягу для лікарів, що працюють з хворими на COVID-19. Придбані ними за завищеною вартістю ізоляційні комбінезони та респіратори, не відповідали заявленим у договорах якісним та медико-технічним характеристикам.

Детективи з’ясували і саму схему виведення грошей з бюджету у приватну кишеню. Домовившись про оборудку з наближеною особою-підприємцем, посадовці незаконно у плані відкритості провели тендерний відбір постачальника медпродукції. Відповідно виграти тендер вдалося заздалегідь визначеному – наближеному до ключових фігур медсфери області – бізнесмену. З власником комерційної структури попередньо було обумовлено вартість продукції та схему виводу грошей з бюджету на приватний рахунок підставної особи.

У підсумку, замість якісного товару класу захисту FFP2 та FFP3, до лікарень було доставлено засоби індивідуального захисту, що не відповідають вимогам за цим напрямком.

У той же час, з бюджету гроші, у сумі майже 30 мільйонів гривень, були перераховані, як за товар високої якості. Таким чином медпрацівники області отримали понад 57 тисяч костюмів та 71 тисячу респіраторів неналежного рівня захисту. Загальна вартість закупленого товару склала - 29 млн 565 тисяч гривень. З комерційною структурою розрахунки було проведено в повному обсязі.

17 серпня чотирьом фігурантам – серед яких діючий та екс-керівники Управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, а також керівник комерційної структури та підприємець, який виступив спільником у злочинній оборудці, - було повідомлено про підозру у розкраданні бюджетних коштів - за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Детективи, за погодженням з прокуратурою області, звернулися до суду з клопотанням про обрання двом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Сьогодні, 21 серпня, суд розглянув дані клопотання та ухвалив - взяти під варту екс-керівницю департаменту та директора комерційного підприємства з можливістю грошової застави у сумі 1 млн 890 тисяч гривень для кожного.

Слідство у справі триває, інформує Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Багатомільйонна афера з епідзахистом для медиків: двох підозрюваних взяли під варту

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: