Вхiд на сайт
Авторизацiя

Мінінфраструктури ініціює встановлення електрозаправок на всіх автодорогах України

Мінінфраструктури ініціює встановлення електрозаправок на всіх автодорогах України
Пропонується змінити державні будівельні норми, закріпивши необхідність розміщення електрозаправок не тільки на автомагістралях державного значення, як зараз, а взагалі на всіх автомобільних дорогах загального користування.

Про це інформує ecotown з посиланням на ITC.ua.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій закликав усіх бажаючих приєднатися до обговорення проекту відповідних змін ДБН. У діючих нормах ДБН Б.2.2-12: 2019 «Планування и забудова територій» передбачено обов'язкове розміщення електрозарядних станцій (ЕЗС) на магістральних дорогах і дорогах державного значення. Але при цьому не вказується точна кількість з урахуванням існуючої кількості електромобілів і доробком на перспективу.

Нині Мінінфраструктури працює над оновленою версією національної стратегії розвитку транспорту на період до 2030 року.

«Станом на кінець липня цього року в Україні вже зареєстровано майже 23 000 електромобілів і трохи більше гібридів, які разом складають близько 46 000 авто. Як власник електромобіля я мрію, щоб нас ставало тільки більше, тому що це інвестиції в здоров'я та екологію. Ключ до успіху – здешевлення електромобілів і розвиток інфраструктури. Найближчим часом ми плануємо оновити положення національної стратегії розвитку транспорту, в тому числі щодо використання міського електричного транспорту. Однак наше головне завдання - створити умови для виробництва електромобілів в Україні», – зазначив Владислав Криклій.

Мінінфраструктури також підтримує продовження дії нульової ставки ПДВ на ввезення в Україну електромобілів і веде переговори з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) по проекту оновлення парків муніципального транспорту в регіонах сучасним електричним транспортом «Міський громадський транспорт України ІІ».
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: