Вхiд на сайт
Авторизацiя

Польща розпочала приймати біженців з Білорусі

Польща розпочала приймати біженців з Білорусі
Польща розпочала приймати перших біженців з Білорусі. Країна відкрита для усіх мітингувальників, які вдома почуваються в небезпеці, і готова надавати їм гуманітарні візи або притулок. В польському МЗС наголосили, що діють виключно у межах міжнародного права.

Можливість отримати притулок у Польщі не є заохоченням для того, щоб люди масово покидали батьківщину. Однак якщо білоруси потребують підтримки та захисту через свої політичні переконання, вони їх отримають у Польщі. Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Мартін Пшидач в ефірі RMF FM.

Є різного роду прохання, наразі одиничні, прохання про перетин кордону без відповідних документів. Ми таку стежку для тих, хто з політичних причин тікає з своєї країни, відкрили, і вона відкрита для всіх, хто відчуває загрозу,
– наголосив Пшидач.

Тим часом міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив: країна готова стати посередницею між владою й опозицією в Білорусі.

Що відомо про протести у Білорусі
Президентські вибори у країні відбулися 9 серпня 2020 року.
Після оприлюднення перших результатів голосування, за якими перемагав нібито Олександр Лукапшенко, люди вийшли на мирні протести.
Мітингувальники заявили, що влада хоче їх обдурити, адже результати незалежних екзит-полів вказували на перемогу головної опонентки Лукашенка – опозиціонерки Світлани Тихановської.
Світова спільнота підтримала протестувальників.
Лукашенко наказав ОМОНівцям розігнати людей. Силовики застосували світлошумові гранати та ґумові кулі. У Бресті стріляли на ураження.
Є загиблі, тисячі людей отримали страшні поранення, проте продовжують виходити на протести і страйки.
Приблизно шість тисяч мітингувальників затримали, проте більшість вже відпустили.

https://24tv.ua/polshha-priymaye-bizhentsiv-bilorusi-komu-gotovi-novini-svitu_n1398136
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: