Вхiд на сайт
Авторизацiя

Китайці розробили новий метод для виробництва більш ефективних сонячних панелей

Китайці розробили новий метод для виробництва більш ефективних сонячних панелей
Китайські дослідники використали тонкоплівкові напівпровідники для підвищення ефективності сонячних панелей на 10%

Дослідницька команда з Китайського науково-технологічного університету продемонструвала гідротермальний метод для виготовлення високоякісних тонких плівок з селеносульфіду сурми, передає ecotown.com.ua.

Селеносульфід сурми являє собою новий фотоелектричний матеріал з такими перевагами, як фазова стабільність і низька токсичність. Отримана з нього плівка має товщину близько 500 нанометрів і видає високий коефіцієнт збору світлового випромінювання.

Новий гідротермальний метод також виявляється простим і недорогим у порівнянні з іншими методами виготовлення подібних тонких плівок. Завдяки оснащенню тонкими плівками з селеносульфіду сурми, отриманими цим методом, сонячні панелі подолали техногенний бар'єр і досягли 10% ефективності фотоелектричного перетворення, зауважують вчені.

Дослідники Китайського науково-технологічного університету переконані, що відкриття зробить значний внесок у майбутній розвиток фотоелектричних матеріалів.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: