Вхiд на сайт
Авторизацiя

Інфекціоніст назвав головну умову сповільнення поширення коронавірусу

Інфекціоніст назвав головну умову сповільнення поширення коронавірусу

Вологість і висока атмосферна температура не вбивають вірус, але перешкоджають його широкому поширенню. Так, в країнах з високою атмосферною температурою значно менша кількість хворих.

Інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні Євген Дубровський пояснив у своїй фейсбук-сторінці про особливості спалахів ГРВІ та коронавірусу влітку.

Чому коронавірус не зник влітку
За словами інфекціоніста, найважливіший параметр – вологість. Доведено, що висока абсолютна вологість перешкоджають поширенню вірусів у повітрі.

Дослідження стверджують, що висока вологість перешкоджає тривалому знаходженню вірусних частинок у повітрі. Вони швидко осідають на землю і не можуть переміщатися на великі відстані. Влітку повітря набагато краще насичене вологою. Взимку навпаки – сухе і холодне, – зазначив Дубровський.

Саме тому в країнах з високою атмосферною температурою епідемії ГРВІ супроводжуються значно меншим числом хворих.

Порівняння поширення пандемії в країнах
Тож, лікар додав, що важлива навіть не стільки температура, як її різкі коливання.

Міцний мороз, як і сильна спека, однаково ефективні у перешкоджанні розповсюдження вірусів. Величезне дослідження вже в контексті коронавірусної епідемії довело, що африканські країни, перенаселена Індія, розвинена Австралія – однаково легко переносять епідемію, з набагато меншим числом хворих, ніж наприклад США чи Європа, – розповів Дубровський.

Також лікар відзначив високу роль ультрафіолету в захисті від вірусів, зокрема і коронавірусів. Це стосується як сонячного світла, так і кварцових ламп, які використовуються в лікарнях.

Джерело




Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: