Вхiд на сайт
Авторизацiя

У більшості країн кіловат-година сонячної енергії дешевша, ніж вугілля

У більшості країн кіловат-година сонячної енергії дешевша, ніж вугілля
У більшості країн кіловат-година сонячної енергії дешевша за вугілля – глава ООН.

Про це заявив Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніо Гутерріш у ході відкриття віртуального саміту International Energy Agency з переходу на екологічно чисту енергію - Clean Energy Transitions Summit 9 липня, пише ecotown.

«Чисту енергетику треба обрати з економічних міркувань, - зауважив він. - Бізнес-обгрунтування для відновлюваних джерел енергії тепер краще, ніж для вугілля практично на всіх ринках».

Викопне паливо стає все більш ризикованою справою з меншою кількістю споживачів, наголосив Антоніо Гутерріш. «Вугіллю не місце у планах відновлення COVID-19, - зауважив він. – Необхідно припинити витрачати гроші на субсидії для викопного палива і встановити ціну на вуглець».

На переконання глави ООН, кожне фінансове рішення має враховувати екологічні та соціальні наслідки. «Це як ніколи важливо у найближчі місяці, оскільки компанії, інвестори і країни приймають важливі фінансові рішення про майбутнє, - зауважив він. - Відновлювана енергетика є єдиним джерелом енергії, який, як очікується, буде рости у 2020 році».

Сонячні аукціони стали популярними у розпал пандемії, зауважив Генсек ООН. «Відновлювані джерела енергії пропонують у 3 рази більше робочих місць, ніж викопне паливо, - зауважив він. – Необхідно припинити все зовнішнє фінансування вугілля в країнах, що розвиваються».

Також глава ООН закликав міжнародне співтовариство інвестувати у відновлювану енергію, яка є надійною, чистою і економічно вигідною, заради охорони здоров'я та науки.

«Забруднення атмосферного повітря щорічно призводить до майже 9 мільйонів випадків ранньої смерті і скорочує тривалість життя людини у середньому на 3 роки, - каже Антоніо Гутерріш. – Це впливає на тривалість життя більше, ніж куріння тютюну".

Генсек ООН наголосив, що необхідно обмежити підвищення температури до 1,5 градусів за Цельсієм, щоб запобігти серйозній катастрофі. «Це означає, що до 2050 року чисті викиди будуть нульовими, а до 2030 року скорочення знизиться на 45% порівняно з рівнем 2010 року, - зауважив він. - Це все ще досяжно".

Генсек ООН закликав міжнародне співтовариство скористатися величезною можливістю майбутнього чистої енергії.

Трансляція відкриття саміту зібрала майже півмільйонну (452,1 тис. глядачів) аудиторію.

Організатори кажуть, що саміт став найбільшою у світі нарадою з енергетики та клімату, який зібрав міністрів з країн, частка яких у світовому споживанні енергії та глобальних викидів вуглецю сягає майже 80%.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: