Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді відкрили експозицію вражаючих артефактів, які знайшли під час розкопок замку (ВІДЕО)

В Ужгороді відкрили експозицію вражаючих артефактів, які знайшли під час розкопок замку (ВІДЕО)
Нещодавно в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї імені Тиводара Легоцького відкрили експозицію з артефактами, які вдалося знайти під час експедиції на території Ужгородського замку.

В 2018 році після більш ніж 20-річної перерви на території Ужгородського замку були проведені розкопки руїн церкви Святого Юрія. Дві експедиції – 2018 та 2019-го років дали свої результати й нещодавно в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї імені ТиводараЛегоцького відкрили експозицію з артефактами, які знайшли в ході археологічних досліджень. Зі слів керівника експедиції в музеї представлено близько 90 % знахідок. Як можна було почути це: монети, предмети побуту, посуд, зброя та прикраси. Чимала кількість виробів з золота. З-посеред артефактів є й справді унікальні. Практично кожен артефакт заслуговує на увагу. Чи то перстень, чи уламок кераміки. Тепер артефакти представлені у музеї і всі бажаючі можуть з ними ознайомитися. До речі, аби організувати експозицію знадобилося більше року. Також у планах музею – експозиції поповнювати. Тим паче, що розкопки обіцяли невдовзі відновити. ВолодимирМойжес зазначив, що проведені археологічні розкопки дали змогу дізнатися більше про жителів тогочасного міста, традиції поховання, і загалом про церкву ,яка згоріла ще у XVIII столітті.

Більше у сюжеті від М-студіо:



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: