Вхiд на сайт
Авторизацiя

Рада виділила 2 мільярди на подолання наслідків повеней

Рада виділила 2 мільярди на подолання наслідків повеней

Україна продовжує боротися із наслідками масштабних паводків у західних регіонах. На подолання наслідків стихійного лиха уряд попросив додтакові 2 мільярди гривень. Верховна Рада підтримала прохання Кабінету Міністрів України.

Про це під час години запитань до уряду розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише 24 канал.

Що Шмигаль сказав про кошти для ліквідації наслідків лиха:
Понад 750 мільйонів гривень вже виділені на це. Втім, це не остаточна сума, яку уряд спрямує на відновлення структури регіонів.
Від відповідальних органів Кабмін отримав розрахунки, згідно з якими додатково для подолання наслідків стихії потрібно близько 2 мільярдів гривень.
Прем’єр зауважив, що це попередні розрахунки, які надійшли від обласних державних адміністрацій.
Що Шмигаль розповів про мапу затоплень
За словами прем’єра, згідно з імплементацією угоди про Асоціацію з Євросоюзом, до 31 жовтня 2022 року Україна має затвердити і розпочати впровадження планів управління ризиками затоплення, укладеними на основі відповідних карт.

Це дасть можливість керувати ризиками повені. Наразі ведеться робота з визначення зон, вразливих до затоплення, для яких складатимуться карти,
– заявив Шмигаль.

Рішення Верховної Ради
Того ж дня відбулося позачергове засідання Верховної Ради України. На ньому парламентарі схвалили відповідні зміни до державного бюджету, що дозволяє виділити необхідні 2 мільярди.

Слід зазначити, що необхідність боротися з лихом об'єднало парламент. За нього проголосували представники як монобільшості, так і опозиції. Загалом 350 голосів.

Утримався лише один депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Михайло Макаренко. Ніхто з депутатів не проголосував проти.

Повінь на Західній Україні: що відомо
Захід України постраждав від повеней: будинки та дороги затопило, людей довелося евакуювати. Пік стихійного лиха припав на кінець червня, однак велика вода досі не зійшла, а попередження синоптиків свідчать про ймовірність нових підтоплень.
Наразі відомо про трьох жертв стихії.
Опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, та Закарпатській областях.
Найскладніша ситуація на Прикарпатті та Буковині.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: