Вхiд на сайт
Авторизацiя

Які хвороби може принести засмага та як вберегтись

В Україні встановилась суха і спекотна погода, яка "виманює" людей на пляжі.
Які хвороби може принести засмага та як вберегтись

До кінця тижня Україну розпікатиме ще більше. Сонце смажитиме практично у кожному регіоні. А опадів зможуть дочекатися хіба що на Заході. Як уникнути теплових ударів і як взагалі вберегтись від нещадної сонячної активності.

Від початку сезону, кажуть рятувальники на пляжі, палюче сонце тут ще нікого не підкошувало.  Але раптом що – зарадити готові негайно.

"Людину потрібно помістити в прохолодне місце, дати випити водички, прикласти компрес, якщо потрібно. Якщо ситуація погіршиться - викликати швидку", - розповідають про схему порятунку від теплового удару.

 Бо без вчасної допомоги людина може і загинути – попереджає лікарка Олена Антонюк. І остерігатись варто не лише сонячного, але й теплового удару. Тобто, перегрівання навіть  у тіні чи задушливих приміщеннях. Тож дітям, стареньким та тим, хто має хронічні захворювання – випробовувати долю у спеку не радить.

 Виявляється, від дії сонячних променів постраждала і шкіра кореспондентки ТСН.

 "У вас це саме сонячне лентіго. Це доброякісний новотвір шкіри світло-коричневого кольору. Це активний пігмент меланіну, який у надлишковому явищі", - каже дерматовенерологиня  Ольга Тарнавська.

Якщо ці плями не видалити, вони зрештою засіють усю спину. Ще одна  напасть: вітіліго. І така пігментація теж може виникати як реакція на негативний вплив сонця, від якої немає лікування. 

Тож лікарка  радить  обов’язково користуватись сонцезахисними засобами.  Навіть якщо виходити надвір не надовго. Якщо  шкіру ви все ж не вберегли, потрібно одразу скористатися протиопіковими засобами. Або навіть  звичайним кефіром.

"Тому що там є лактобактерії. Насправді ці бактерії мають антисептичну дію. Вони заспокоюють шкіру", - каже лікар.
А ще лікарі нагадують: засмага - це насправді не про красу, а захисна реакція організму на небезпечне випромінювання. Воно може провокувати не лише старіння шкіри, але й виникнення онкологічних хвороб.
Які хвороби може принести засмага та як вберегтись

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Виктор Дружинин 22 березня 2021 17:52
Не нравится 0 Нравится
То, что пигментные пятна появляются - факт. От них потом ну очень сложно избавится....
Цитировать          1
Пользователь offline Станислава Молчанова 24 березня 2021 16:29
Не нравится 0 Нравится
Ну как сказать....В домашних условиях - да, вообще нереально и все рецепты тщетны. А вот в косметологических клиниках много вариантов предлагают специалисты, чтоб убрать пигментные пятна с лица и всего тела и для этого зачастую используют продвинутое косметологическое оборудование https://www.dekalaser.kiev.ua/catalog/section_kosmetologiya/ . На кожу лица оно действует нежно, не травмирует его и тем не менее пигментные пятна за несколько сеансов убираются! Конечно это не означает, что теперь нужно сидеть под палящим солнцем весь день и не пользоваться защитой, но всё же средство от пигментных пятен есть и оно на сто процентов проверено.
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: