Вхiд на сайт
Авторизацiя

Містерія традицій і новацій: на Закарпатті відбудеться модний онлайн-фестиваль

Містерія традицій і новацій: на Закарпатті відбудеться модний онлайн-фестиваль


Закарпаття фестивалить навіть на карантині. Проте у дещо іншому, не менш цікавому форматі. А тому всіх бажаючих запрошуємо на онлайн-фестиваль гуцульської моди і культури «Гуцульська ватра» folk-fashion fest 2020, який відбудеться 7 липня о 16:00 в рамках святкування Івана Купала на одному з кращих курортів Закарпатської області «Воєводино».

Щоб потрапити на фестиваль – перейдіть за цим покликанням та насолоджуйтеся: https://www.facebook.com/events/279629323105621/

Організаторами фесту є Закарпатська школа моделей «A’STAR», керівник проекту Анна Феєр, режисер-постановник Оксана Шип, балетмейстер-постановник Ірина Шєвцова, постановник дефіле Інна Фуцур, дизайнер Оксана Василян.

Проєкт здійснюється за підтримки Українського культурного фонду в рамках конкурсної програми «Культура. Туризм. Регіони», яка покликана посилити туристичну привабливість регіонів шляхом стимулювання місцевого культурного розвитку громад та генерування конкурентоспроможних культурних продуктів. Програма розроблена для спільного пілотного проєкту УКФ, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), SME.DO (офіс розвитку малого та середнього підприємництва при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства). Для пілотного проєкту обрано Програмою КЕУ дві області: Закарпатську та Одеську.

Нова інтерпретація традиційного гуцульського вбрання закарпатців в колекції «Спадщина» покликана продемонструвати розвиток гуцульської моди. Яскравим доповненням показу-перформансу буде виступ фольклорного колективу разом з піснями, танцями і хороводами.

Мета проєкту «Гуцульська ватра» folk-fashion fest 2020 – допомогти регіонам Закарпаття розвиватися, вражати себе і цілий світ унікальною культурою через переосмислення, імпровізацію і трансформацію традицій.

Містерія традицій і новацій: на Закарпатті відбудеться модний онлайн-фестиваль


Що ж очікує учасників цьогорічного фестивалю:
1. Виставка автентичних жіночих, дитячих і чоловічих гуцульських костюмів від приватного музею гуцульського одягу та старожитностей Юрія Саса.
2. Виставка прикрас ручної роботи закарпатської майстрині Марії Дуркот.
3. Майстер-клас із гуцульських щоденних, святкових, зокрема і весільних зачісок.
4. Майстер-клас із вивчення чоловічого гуцульського танцю «Аркан».
5. Відео презентація «Старовинний гуцульський одяг» (Ясінянський історико-краєзнавчий музей).
6. Модельно-хореографічні виступи за участю учениць Закарпатської модельної школи «A’Star».
7. Виступ народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Ужгород».
8. Театралізований показ колекції «Спадщина».
9. Вогняне купальське шоу

Містерія традицій і новацій: на Закарпатті відбудеться модний онлайн-фестиваль


Яскраве дійство проходить під відкритим небом із запалюванням великої ватри під звуки трембіти, сопілки, скрипки, дримби, цимбалів та бубнів разом з піснями, гуцульськими танцями (коломийками) і хороводами. Мальовничий вигляд і особливе звучання гуцульського ландшафту доповнюють властиві йому запахи хвойних дерев, квітучих луків і скошеної трави влітку. Оригінальний виступ народного ансамблю допоможе найкраще показати як сучасне так, і традиційне, враховуючи ментальність регіону.

Усіх поціновувачів моди запрошуємо на онлайн-фестиваль гуцульської моди і культури «Гуцульська ватра» folk-fashion fest 2020. Така мистецька подія має надати великий поштовх для того, аби українська мода ставала більш відкритою та інтернаціональною, а гуцульські тренди зі столітньою історією в найближчий час впевнено крокували світовими подіумами.

Містерія традицій і новацій: на Закарпатті відбудеться модний онлайн-фестиваль


Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році як нова модель надання
на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною полі- тики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України. Детальніше про установу на сайті за цим покликанням (ucf.in.ua facebook: https://www.facebook.com/ucf.ua/).
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: