Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вакцина проти захворювання, яке викликає рак, довела 100% ефективність та безпечність

Вакцина проти захворювання, яке викликає рак, довела 100% ефективність та безпечність

Серед 2121 учасниці довгострокового дослідження, які отримали вакцину Гардасил проти вірусу папіломи людини у віці від 16 до 23 років у 2005 році, не зафіксовали жодного випадку дисплазії шийки матки.

В рамках дослідження FUTURE II, яке проводять вчені з країн Північної Європи та США, у 2005 році понад дві тисячі дівчаток з Данії, Ісландії, Норвегії та Швеції отримали три дози вакцини Гардасил від вірусу папіломи людини.

Перший етап досліджень завершився чотири роки після щеплення, після чого ефективність вакцини була перевірена ще через десять років. Для цього були проаналізовані зразки тканин з національних біобанків, отримані в ході програми скринінгу раку шийки матки.

За результатами аналізу вчені з'ясували, що ні в однієї з молодих жінок, які отримали вакцину, що не була виявлена ​​дисплазія – патологічна зміна клітин шийки матки, яке без лікування може призвести до злоякісного стану.

Вакцинація молодих жінок чотиривалентною вакциною забезпечує надійний захист від високоспецифічної дисплазії шийки матки, пов'язаної з ВПЛ протягом 14 років. Не було ніяких ознак ослаблення імунної системи, який вказував би на необхідність підвищення дози препарату протягом цього періоду,
– розповіли науковці.

Дослідження FUTURE II не завершено і буде тривати ще мінімум шість років для оцінки подальшої імуногенності вакцини.

Чому вакцинація від ВПЛ – це так важливо
Нині вірус папіломи людини – це найбільш поширена інфекція, що передається статевим шляхом у дорослих. Деякі різновиди ВПЛ викликають дисплазію, рак шийки матки, члена, горла та ануса, а також інші рідкісні форми раку. В цей час існують два різновиди профілактичної вакцини – Гардасил і Церварикс, які захищають проти двох найбільших патогенних типів ВПЛ.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) включила вакцинацію від ВПЛ в обов'язковий мінімум з 10 інфекцій, зі щеплення кампанія проти яких повинна проводитися безкоштовно і повсюдно. Але в Україні ця вакцина не включена в Національний календар щеплень. Зробити її можна самостійно, але коштує вона понад 3000 гривень за одну дозу.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: