Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чому не можна пити алкоголь у спеку

Чому не можна пити алкоголь у спеку

Центр громадського здоров'я попереджає, що спека підвищує ризики для здоров’я від вживання алкогольних напоїв.

Про це пише пресслужба Центру громадського здоров'я на офіційній сторінці у фейсбуці.

У ВООЗ наголошують, що кожного року 3 мільйони людей у світі помирають від зловживання спиртним, а 13,5% усіх летальних випадків серед 20–39 річних пов’язано з алкоголем.

Чому спека підвищує ризики для здоров'я від вживання алкоголю
Зневоднення
"У спеку ми втрачаємо воду, і алкоголь це посилює — діє, як діуретик, тобто змушує нирки виводити воду, а не утримувати її", – пояснили у ЦГЗ.

Алкоголь та активний відпочинок несумісні
Через високу температуру людина швидше п’яніє, реакція уповільнюється, погіршується координація рухів, увага, здатність адекватно оцінювати власні можливості й ситуацію навколо. Відтак можна завдати шкоди не тільки собі, а й іншим.

Стає ще спекотніше
У Центрі зазначили, що через алкоголь мозок гірше оцінює внутрішню температуру тіла і тому здається, що спиртне зігріває. Судини шкіри розширюються, однак через гаряче повітря охолодження не настає.

Тимчасово зростає ризик серцевого нападу прийому спиртного
У спеку із потом виводяться цінні для роботи серця електроліти: калій, натрій. Серцю важко працювати за таких умов. Від спеки та розширення судин тиск може значно впасти і навіть спричинити запаморочення. Людям із хворим серцем категорично не можна пити в спекотну погоду.

Найкращий алкогольний напій у спекотні дні – це відсутність алкоголю. Пам’ятайте: безпечної дози алкоголю не існує! – додали у ЦГЗ.

Джерело


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: