Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті зафіксовано спалахи коронавірусу у трьох районах

На Закарпатті зафіксовано спалахи коронавірусу у трьох районах
За інформацією Закарпатської ОДА, переважно хворіють ті, хто нехтує карантинними обмеженнями.

За останні дві доби у 126 закарпатців підтверджено COVID-19 методом ПЛР. Це антирекорд коронавірусної статистики на Закарпатті.

Переважно хворіють ті, хто бере участь у масових заходах, не дотримується соціальної дистанції, режиму масконосіння і т. д.

Так найбільшим осередком спалаху коронавірусу в області на сьогодні є село Стройне Свалявського району. Тут за останній тиждень у 36 мешканців виявлено ускладнену форму коронавірусу у вигляді пневмонії – запалення легенів.

Чимало хворих на коронавірус в Іршаському районі у селах Заріччя та Кушниця.

У селі Люта Великоберезнянського району захворіли більше десяти працівників швейного цеху.

14 червня регіональний штаб із ліквідації надзвичайної ситуації провів нараду. На ній було вирішено посилити контроль за виконанням протиепідемічних заходів в області.

Поліцейські мають посилити контроль за:

дотриманням громадянами соціальної дистанції, носіння масок у громадських місцях

дотримання перевізниками вимог щодо кількості пасажирів – у громадському транспорті можуть їхати тільки пасажири, які сидять та одягнені у захисних масках

забезпечити притягнення до відповідальності тих, хто перебуває у громадських місцях без засобів захисту, а також водіїв громадського транспорту, які порушують карантинні вимоги

продовжити контроль за дотриманням громадянами самоізоляції.

Держспоживслужба в Закарпатській області має забезпечити контроль за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах нагляду, зокрема ринках та магазинах.

Усім контролюючим службам не допускати формального підходу щодо здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів під час карантину. Не обмежуватись роз’яснювальною роботою та проведенням профілактичних бесід.

При виявленні грубого порушення санітарних та протиепідемічних вимог – оперативно вживати визначених чинним законодавством заходів адміністративного впливу, тобто складати протоколи і накладати штрафи.

Так само і місцевим органам влади посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Відновити практику проведення рейдів щодо дотримання громадянами вимог із самоізоляції, а також моніторингу дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог.

Проведення дезінфекційних заходів.

Звернути увагу голів сільських рад, ОТГ, керівників релігійних громад та суб’єктів господарювання щодо особистої відповідальності за невжиття заходів із недопущення проведення масових зібрань під час весіль, проведення поховань, інших релігійних заходів.

Звернути увагу керівників державних органів, установ пенсійного фонду, центрів надання адміністративних послуг, банківських установ, тощо, що здійснюють приймання відвідувачів на необхідність:

дотримання соціальної дистанції (1,5 метри)

нанесення відповідного маркування для забезпечення дотримання дистанції

обмеження перебування у приміщенні одночасно великої кількості людей (не більше 10)

використання засобів індивідуального захисту тощо, - повідомляє Закарпатська обласна державна адміністрація.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: