Вхiд на сайт
Авторизацiя

Падіння рейтингу Зеленського: кого українці обрали б президентом зараз

Падіння рейтингу Зеленського: кого українці обрали б президентом зараз
Через понад рік після виборів рейтинг підтримки Президента України Володимира вже не такий високий, як раніше. Втім він досі залишається одноосібним і явним лідером в українському політикумі.

На початку червня за Володимира Зеленського готові проголосувати 25.7% усіх опитаних респондентів. З тих, хто точно визначилися зі своїм кандидатом – 37.6%. Такі дані наводить Київський міжнародний інститут соціології.

Неочікуване падіння рейтингу Зеленського
У середині квітня рейтинг підтримки Зеленського був дещо вищий. Тоді серед всіх кандидатів він мав 27,7%. А серед тих, хто визначився – 42,6%. Тож в нього відбулося падіння – на 2% серед усіх кандидатів та на 5,1% серед тих, хто визначився.

А як щодо інших кандидатів
Головним переслідувачем Зеленського і надалі залишається його попередник на посаді президента – Петро Порошенко. В нього відзначається незначне зростання рейтингу – до 11,1% серед всіх кандидатів та 16,2% серед тих, хто визначився.

На третьому місці – Юрій Бойко з підтримкою в 9% та 13,2% відповідно.

Падіння рейтингу Зеленського: кого українці обрали б президентом зараз

Варто відзначити, що в Зеленського доволі велика підтримка у всіх регіонах України – від 21% на Заході до 32% на Півдні (серед усіх респондентів). В кожному з цих регіонів він перемагає своїх конкурентів.

Натомість Порошенка підтримують найбільше на Заході (16,6%), а найменше – на Півдні (5,2%).

На Сході ж найбільшим конкурентом Зеленського є Юрій Бойко – першого підтримують 23,3%, а за другого готові проголосувати 20,7%.

Опитування проведене у період з 24 травня до 4 червня. Всього опитано 4000 респондентів шляхом телефонних інтерв'ю. Вибірка репрезентативна для дорослого населення в усіх регіонах України, крім АР Крим. Похибка не перевищує 1,7%.

Як українці оцінили роботу Зеленського через рік після інавгурації
20 травня минув рік з дня інавгурації Володимира Зеленського. З цього приводу Київський міжнародний інститут соціології опублікував результати свіжого опитування. Окрема увага в них зосереджена рейтингам президента.

Оцінюючи діяльність Зеленського в цілому за рік 46% вказали, що на їхню думку він успішно справлявся зі своїми обов'язками на посаді Президента України, 45% – що не успішно. Тобто думки респондентів поділені майже порівну.

Успіхи Зеленського
26% опитаних вважають, що він успішний у зниженні рівня корупції серед чиновників; 66% – що неуспішний. 16% українців вважають, що президент Зеленський успішний у притягнені до відповідальності за корупцію представників попередньої влади, 73% дотримуються думки, що неуспішний.

21% респондентів вказали, що президент Зеленський успішний у справі припинення війни, врегулювання конфлікту на Донбасі, 69% думають, що він неуспішний.

21% громадян України вважають, що Зеленський успішний у протидії економічній кризі, 64% вважають, що неуспішний.

Падіння рейтингу Зеленського: кого українці обрали б президентом зараз

Рівень довіри до політиків
Серед українських політиків українці найбільше довіряють чинному президенту. До усіх інших політиків помітно переважає недовіра. Найбільше українці не довіряють п'ятому президенту України Петру Порошенку. За результатами травневого опитування "Рейтингу", Петро Порошенко також був лідером у рейтингу недовіри.

Кому найбільше довіряють українці
Володимир Зеленський – 57%;
Дмитро Разумков – 25%;
Юрій Бойко – 25%;
Святослав Вакарчук – 24%;
Юлія Тимошенко – 22%;
Петро Порошенко – 20%.
Денис Шмигаль – 14%;

Падіння рейтингу Зеленського: кого українці обрали б президентом зараз

Падіння рейтингу Зеленського: кого українці обрали б президентом зараз

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Пользователь offline Станислава Молчанова 13 серпня 2020 18:30
Не нравится 0 Нравится
Да уж.... реально так и есть. От многих уже читаю и слышу, что Зеленским не довольны....
Цитировать          1
Пользователь offline Виктор Дружинин 14 серпня 2020 14:42
Не нравится 0 Нравится
А я бачу, що не лише Зеленський падає у всеможливих рейтингах. Українські політики
https://vgolos.com.ua/politic один за одним втрачають довіру населення і така тенденція залишається незмінною вже не один місяць поспіль. Що буде далі - це питання задає собі мабуть кожен українець і кому вірити і надалі.... Я чесно кажучи вже нікому не вірю і усі солодкі обіцянки наших політиків ділю на сто.
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: