Вхiд на сайт
Авторизацiя

Майже як Синевир: на Закарпатті знайшли ще одне таке ж мальовниче озеро

Майже як Синевир: на Закарпатті знайшли ще одне таке ж мальовниче озеро

Про мальовниче озеро ідеться на сторінці НПП "Синевир".

Дике озеро (о. Озірце), хоч і значно менше за площею (близько 1 га), є не менш мальовничим, аніж Синевир. Глибина водойми – до 10 м Унікальності їй надає те, що озеро слугує еталонним взірцем перетворення у верхнє болото. Заболочування відбувається від центру до периферії і навпаки. Прибережний плав утворений сфагнумами і осоками, а сплавина на середині озера – лише сфагновими мохами буро-червоного кольору.

У різних місцях біля Дикого озера зведені дві колиби, які слугують прикриттям для туристів на випадок дощу, а за відсутності наметів – можливим місцем ночівлі. Навколо озера обладнана стежка, що дозволяє обійти Озірце по периметру. А для ще кращого обзору цього куточку, створено оглядовий майданчик, що виходить на саме озеро.

Більше фото дивіться за цим покликанням.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: