Вхiд на сайт
Авторизацiя

Уперше в історії Німеччини «зеленої» енергії виробили більше, ніж «незеленої»

У першому кварталі 2020 року на відновлювані джерела енергії в Німеччині припали 51,2% всієї виробленої електроенергії в країні — це сталося вперше в історії. Про це повідомляє Федеральне статистичне відомство Німеччини.

Уперше в історії Німеччини «зеленої» енергії виробили більше, ніж «незеленої»

Як підкреслює відомство, за перші три місяці 2020 року виробництво електроенергії суттєво не скоротилося — падіння в 6,6% «перебуває в межах звичайних коливань».

Загалом частка «зеленої» енергії на ринку виросла на 14,9% порівняно з першим кварталом 2019 року. Серед іншого, на вітрові електростанції припала понад третина всієї виробленої в Німеччині енергії (і це також уперше в історії).

Своєю чергою, частка біогазу склала 5,5%, а сонячної енергії — 4,8%.

Водночас різко обвалилося вугілля: на теплові електростанції припало 22,3% енергоринку, що на третину менше, ніж у перші три місяці 2019 року.

На газ припало 12,7% виробленої енергетики — це приблизно така ж частка, як і за останній квартал 2019 року. Атомна енергетика також демонструє тенденцію до зниження, що пов’язане з планами ФРН відмовитися від АЕС до 2022 року.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: