Вхiд на сайт
Авторизацiя

Відсьогодні відновлено внутрішні авіаперельоти: як робити це безпечно

Відсьогодні відновлено внутрішні авіаперельоти: як робити це безпечно

З 5 червня в регіонах, де сприятлива епідеміологічна ситуація, відновлено внутрішні перельоти. З 15 червня мають запустити міжнародні перельоти. Однак пандемія ще у розпалі, тож користуючись літаками, треба ретельно дотримуватися правил безпеки!

Найкращий спосіб захистись від коронавірусу – це поки нікуди не літати, пише Meduza. Різні організації виступають за те, щоб люди як і раніше намагалися не переміщатися.

Особливо, якщо у вас є симптоми застуди. Якщо ви або хтось із тих, з ким ви живете, перехворів, то з польотом теж варто почекати: має пройти мінімум 10 днів після появи у вас симптомів і три дні після одужання. А якщо симптомів не було зовсім, потрібні два поспіль негативних ПЛР-тесту з паузою мінімум у 24 години.

Крім того, варто відмовитися від польоту, якщо:
ви живете там, де активно поширюється коронавірус, або їдете туди;
у вас або у людини, до якого ви їдете, з більшою ймовірністю розвинеться важка форма захворювання.

Як літати, щоб не підхопити коронавірус
Якщо летіти все ж треба, то варто дотримуватися правил, які зменшать ймовірність зараження.

Не порушуйте правила в аеропорту і в літаку. Їх встановлюють заради вашої безпеки, тому не псуйте настрій собі, іншим пасажирам та бортпровідникам.
Купуйте квитки в онлайн. Місце біля вікна безпечніше, бо, сидячи біля проходу, ви контактуєте з більшою кількістю людей.

Старайтеся не затримуватися в аеропорту.
Дотримуйтесь правил гігієни, яких нас навчила пандемія:
носіння маску;
часто і правильно мийте руки;
не чіпайте обличчя;
не чіпайте інших людей;
кашляйте і чхати в лікоть або ж в серветку (але тоді треба її відразу викинути і помити руки);
користуйтеся антисептиком.
Менше рухайтеся салоном літака. Заразитися в літаку можна при безпосередньому контакті, через забруднений предмет і через вірусні частинки, що переносяться повітрям від хворої людини. Тому залишайтеся на своєму місці й зайвий раз постарайтеся нікуди не ходити (але важливо сидячи розминати ноги). Якщо в польоті у вас з'явилися підозрілі симптоми – тим більше, не вставайте зі свого місця і повідомте про це члену екіпажу.
Користуйтеся туалетом, який найближче до вас. Після цього обов'язково помийте руки.

Якщо ви опиналися в одному літаку з хворою людиною – це не означає, що ви обов'язково захворієте. Літаки оснащені спеціальними фільтрами, які зменшують ризик зараження. Але правил безпеки варто дотримуватися.

Які польоти в Україні розпочнуться з 5 червня
Компанія "Міжнародні авіалінії України" з 5 червня відновлює регулярні рейси між Києвом та Одесою. Літаки вилетять з Києва у п’ятницю та суботу, 5 та 6 червня. Зворотний рейс з Одеси до Києва відбудеться у понеділок та вівторок, 8 та 9 червня.

Квитки вже можна придбати на сайті МАУ.

Джерело

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: