Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Раді зареєстрували постанову за відставку Авакова

У Раді зареєстрували постанову за відставку Авакова
У Верховній Раді депутати від партії "Голос", як і попереджали раніше, зареєстрували постанову за відставку міністра МВС Арсена Авакова. Співавторами документу також стали депутати від "Слуги народу" та "Європейської солідарності".

Постанову №3606 про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ вже оприлюднили на сайті парламенту. Ініціювали постанову депутати від "Голосу" Співавторами документа виступили ряд народних депутатів з "Слуги народу" і Яна Зінкевич з "Європейською солідарності".

Загалом, як свідчать дані з порталу Верховної Ради, серед ініціаторів постанови – 55 нардепів з різних фракцій.

Хто виступив за відставку Авакова
Ініціаторами реєстрації постанови виступили нардепи від "Голосу". Майже повним складом, за винятком Святослава Вакарчука і Рустема Умєрова, вони зареєстрували постанову. Їх підтримала колега із "Європейської солідарності" волонтерка і доброволиця Яна Зінкевич. Вона єдина із цієї політсили долучилася до ініціативи.

До реєстрації постанови долучилися також нардепи від пропрезидентської партії "Слуга народу", зокрема Гео Лерос, Єлизавета Богуцька, Євгеній Брагар, Галина Третьякова, Анастасія Радіна. Інші депутати від "Слуги народу", які підтримали ініціативу за відставку Авакова – здебільшого мажоритарники.

Верховна Рада може звільнити члена уряду за його заявою, за поданням прем’єра чи президента. Парламент також може сам ініціювати відставку міністра, але для цього потрібно зібрати мінімум 150 підписів депутатів.

Що відомо про постанову за відставку Авакова
Збір підписів за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова почали 1 червня.
Партія "Голос" одразу заявила, що зареєструє цю постанову для розгляду Верховною Радою.
Депутати від "Європейської солідарності" та "Батьківщини" відмовилися брати участь у зборі підписів.
Нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що абсолютна більшість "Слуг народу" виступить проти такої ініціативи.
5 червня Арсен Аваков прозвітував у Раді про роботу МВС і розповів про резонансні справи.
Цього ж дня під стінами Ради та деяких інших містах пройшли акції протесту за відставку Авакова.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: