Вхiд на сайт
Авторизацiя

Підприємці Закарпаття сплатили у 2020 році понад 1,8 млрд грн єдиного внеску

Про це інформує відділ комунікацій ГУ ДПС у Закарпатській області.

Підприємці Закарпаття сплатили у 2020 році понад 1,8 млрд грн єдиного внеску

На Закарпатті протягом січня-травня 2020 року сплачено 1,829 млрд грн єдиного соціального внеску. Приріст платежу до п’яти місяців минулого року склав 27,6 млн грн.
Хоча частина підприємців скористалися пільгою щодо несплати єдиного внеску у зв’язку із карантином, все ж на соціальні гарантії в травні платники спрямували 345,8 млн грн платежу.
Зауважимо, що на початок червня цього року близько 71750 осіб нашого краю є платниками єдиного внеску. Найбільше їх зареєстровано у м. Ужгород.
У Головне управління ДПС в Закарпатській області інформують, що Верховною Радою України прийнято Закон України від 4 жовтня 2019 року №190-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 190) та Закон України від 13 квітня 2020 року № 559-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 559).
Кабінет Міністрів України постановою від 29 квітня 2020 року № 321 затвердив Порядок функціонування єдиного рахунку та виконання норм статті 35¹ Податкового кодексу України центральними органами виконавчої влади (далі – Порядок), який містить описи наступних процесів:
- механізм зарахування платниками коштів на єдиний рахунок;
- механізм перерахування коштів з єдиного рахунка на бюджетні рахунки для зарахування надходжень та/або на небюджетні рахунки органів ДПС, відкриті в Казначействі для зарахування єдиного внеску;
- повернення (врахування) помилково та/або надміру зарахованих коштів;
- інформаційну взаємодію між ДПС та Казначейством про рух коштів на єдиному рахунку.
Порядок набирає чинності одночасно із законами України № 190 та № 559, з 1 січня 2021 року.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: