Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні ввели новий податок на продаж авто

В Україні ввели новий податок на продаж авто
Нещодавно було підписано відповідний законопроект.

Внесені зміни до Податкового кодексу України, які набули чинності 23 травня 2020 року, передбачають збільшення податку під час продажу автомобілів.

Нещодавно був підписаний законопроєкт №1210, в якому частина змін зачепила та автомобільну сферу.

Зокрема, законом закріплено введення податку на продаж третьої одиниці транспортного засобу за рік. Дія закону поширюється на продажу машин від 1-го січня 2020 року.

Якщо раніше під час продажу (обміну) протягом одного року третього і подальшого автомобіля потрібно було заплатити державі 5% його вартості, то тепер – 18%.

Новий податок стосується не тільки з легкових автомобілів, але і будь-якого іншого транспорту, у тому числі, причепів, мопедів і мотоциклів.

Перший продаж ТЗ податком не обкладається. Якщо два, то державі доведеться віддати 5% його ціни, як і раніше.

Під час продажу автобуса, вантажівки, трактора, спецтехніки та іншого рухомого майна стягується податок в розмірі 5% від оціночної вартості навіть на першу операцію в році.

У цьому випадку ставка робиться на перекупників. Їм тепер треба або виходити "з тіні" та платити податки, або відмовитися від свого бізнесу.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: