Вхiд на сайт
Авторизацiя

Перші віртуальні переговори між Меркель та Шмигалем: що пообіцяла канцлер ФРН

Перші віртуальні переговори між Меркель та Шмигалем: що пообіцяла канцлер ФРН

Глава українського уряду Денис Шмигаль 12 травня провів перші переговори у режимі відеоконференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. У Берліні пообіцяли допомогти Києву у подоланні кризи, спричиненої COVID-19.

Ангела Меркель підтвердила, що Німеччина підтримає курс реформ в Україні та надасть допомогу у подоланні "коронавірусної" кризи. Денис Шмигаль, натомість, запевнив, що Україна тісно співпрацюватиме з МВФ та ЄС. Про це повідомляє сайт уряду ФРН та пресслужба Кабміну.

Сподіваюсь, що ФРН під час головування у Раді ЄС у другій половині 2020 року дасть чіткий сигнал щодо європейського майбутнього України, – сказав Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр України також подякував Німеччині за стабільну фінансову підтримку. З 2014 року ФРН надала Україні 1,4 мільярда євро. 150 мільйонів євро ще не використали і планують закупити за них обладнання для українських лікарень, а також допомогти малому та середньому бізнесу, що постраждав від кризи. "Наприклад, на відшкодування банківських відсотків по кредитах, взятих малим бізнесом", – зазначив Шмигаль.

Також Німеччина зацікавилась проєктом з трансформації вугільних регіонів. Пілотний проєкт втілюватимуть на одній з українських шахт.

Не обійшли глави урядів і тему надання Україні фінансової допомоги МВФ. У рамках програми stand-by Україна має отримати 5 мільярдів доларів за півтора року.

Це не лише фінансова підтримка. Це запорука отримання коштів від інших міжнародних фінансових організацій та показник того, що ми перебуваємо на шляху системних реформ, – розповів Шмигаль Меркель.

Зазначимо, що раніше посол України в ФРН Андрій Мельник повідомив, що під час переговорів досягнуто низки домовленостей, над якими працюватимуть українські дипломати.

Зверніть увагу! Німеччина – один із найбільших двосторонніх донорів в Україні: фінанси виділяють через багатосторонні організації, програми та проєкти. Здійснюється співпраця між державними та приватними підприємствами. В Україні працюють понад 2 тисячі німецьких компаній. Обсяг торгівлі між Німеччиною та Україною минулого року сягнув близько 7,8 мільярда євро.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: