Вхiд на сайт
Авторизацiя

Лісова кампанія "Зрубав дерево - посади" триває на Закарпатті

Лісова кампанія "Зрубав дерево - посади" триває на Закарпатті

Створення нових лісів — справа не лише лісівників. Це справа державної ваги. Значні успіхи Закарпатської області на ниві захисного лісорозведення – це, насамперед, результат тісної співпраці всіх гілок влади та преси.

Про це повідомляє пресслужба ЗОУЛМГ.

Розуміючи важливу складову лісових насаджень у підтриманні екологічної рівноваги нашого краю, з настанням весни всі лісівники починають відтворювати ділянки, де раніше було проведено планову рубку.

Так державними підприємствами на весняний період заплановано проведення лісовідтворення на площі 1661 гектарів, з яких 565 гектарів - лісові культури.

У гірських районах, де тривалий час зберігається сніговий покрив тривають роботи по посадці лісових культур.

Найактивніше наразі робота просувається в Брустурянському, Ясінянському, Великобичківському та Тячівському лісгоспах. Але в деяких лісництвах, розташованих у горах ще тільки викопують сіянці та саджанці з лісових розсадників. На Рахівщині та Тячівщині культивуються дерева переважно шпилькових порід. Весь посадковий матеріал вирощується у власних лісових розсадниках.

Молоді деревцята «знаходять прописку» на колишніх лісосіках, на місцях рубок. Лісівники займаються не тільки створенням нових лісових культур, а й доповнюють раніше висаджені. Станом на сьогоднішній день лісовідновлення проведено на площі 906 гектарів, що складає 54,5 %, з яких створення лісових культур – 278 гектарів, що складає 49,2%.

Лісівникам важливо не тільки посадити рукотворні ліси, але і зберегти їх. Все літо фахівці будуть доглядати за молодняками, охороняти їх від комах - шкідників і головного ворога лісу - вогню.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: