Вхiд на сайт
Авторизацiя

Комп’ютерна діагностика авто: навіщо це потрібно

Комп’ютерна діагностика авто: навіщо це потрібно


Сучасні автомобілі оснащені всілякою електронікою, котра час від час потребує професійної діагностики з допомогою спеціальної техніки та програмного забезпечення.

Як правило, цією послугою можна скористатись в спеціальних автосервісах. Наприклад, в авто сто Мукачево пропонують високоякісну та максимально точну діагностику автотранспортного засобу – задля пошуку і виявлення тих чи інших помилок та їх оперативного виправлення.

Що таке комп’ютерна діагностика


Позаяк з року в рік авто все більше насичують різноманітними електронними пристроями, комп’ютерна діагностика є надважливим процесом, який дозволяє зчитати коди несправностей на основних вузлах, подальше їх корегування. Для цього в професійних СТО використовують спеціальні пристрої, зокрема:

• Мотор-тестери
• Дилерські сканери
• Портативні рідери
• Мультифункціональні стенди
• Електрообчислювальні машини зі спеціальним ПЗ

З допомогою названих вище пристроїв та програмного забезпечення можна виявити навіть незначні зміни у роботі електроніки, що має безпосередній стосунок до двигуна, трансмісії, панелі приладів транспортного засобу тощо.

Що цікаво, уся діагностика проходить в режимі реального часу, відтак дані одразу виводяться на одно канальному мультиметрі. До речі, одночасно можна переглядати до 4 графіків параметрів, а також перекодовувати їх задля покращення потужності та загальної роботи авто.

Комп’ютерна діагностика авто: навіщо це потрібно


Коли потрібно проводити діагностику авто


Зазвичай комп’ютерне діагностування електроніки автомобіля слід проводити одразу ж, якщо водій помітив певні негативні зміни у роботі свого ТЗ, або у випадку, коли загоряються піктограми помилок.

Певна річ, оптимальним варіантом є попереднє діагностування електроприладів авто, це дозволить виявити несправності на початкових стадіях, а також отримати інформацію щодо поточного стану усіх блоків керування та інших вузлів транспортного засобу.

Послугою комп’ютерної діагностики часто користуються безпосередньо перед купівлею авто – щоб виявити, чи попередній власник, часом, не скрутив пробіг, а також перевірити загальний стан машини.

Фахівці радять проводити діагностику електроприладів автомобіля не рідше одного разу на рік – так би мовити, для профілактики.

Як проводиться діагностика автомобільної електроніки


Як уже згадувалось, діагностику авто проводять з допомогою спеціальних пристроїв з відповідним програмним забезпеченням. Загалом алгоритм даної процедури наступний:

1. Сканер підключають до бортових систем авто через спеціальні порти
2. Запускається сканування усіх кодів
3. Фахівець, що проводить діагностику, аналізує отримані дані та робить висновок щодо наявності / відсутності помилок, похибок та інших неполадок

Як показує практика, найчастіше автовласники звертаються за діагностуванням електроніки двигуна, особливо, якщо помітили погіршення його роботи, збільшення розходу пального чи з’явилися сторонні шуми.

Також з допомогою діагностики виявляють проблеми підвіски, якщо є очевидний нерівномірний знос автомобільних шин чи під час поворотів виникають стороні звуки чи постукування.

Комп’ютерна діагностика авто дозволяє виявляти несправності автоматичної коробки перемикання передач – зчитуються коди помилок, провіряються датчики температури робочої рідини, а також положення селектора. Як правило, повірка АКПП потрібна, якщо на авто не перемикаються передачі, водій помітив збільшений розхід пального чи наявні так звані ривки.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: