Вхiд на сайт
Авторизацiя

Карантин в Україні можуть продовжити, але з пом’якшеннями, – Шмигаль

Карантин в Україні можуть продовжити, але з пом’якшеннями, – Шмигаль

Кабінет міністрів України планує продовжити карантин в Україні. Водночас уряд може запровадити пом’якшення у деяких сферах.

Таку заяву зробив український прем'єр Денис Шмигаль у коментарі РБК-Україна. Зокрема, очільник уряду навів нещодавно отримані Кабміном розрахунки Національної Академії наук України. Згідно з ними, слід очікувати два піки захворювання на коронавірус – "це, орієнтовно, на кінець квітня та між 3 і 8 травня".

Шмигаль додав, що упродовж поточного тижня (10 – 26 квітня) Кабінет Міністрів планує пом'якшити деякі заходи.

Ми на засіданні Кабміну, скоріш за все, продовжимо карантин, базуючись на цих розрахунках. Але плануємо пом'якшити деякі заходи у двох-трьох сферах вже цього тижня, – зауважив він.

Як розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у коментарі 24 каналу, карантин в Україні можуть продовжити до щонайменше 12 травня. Карантин можуть продовжити щонайменше до 12 травня: заява Ляшка Водночас він анонсував певне послаблення. Щодо останнього, то воно відбудеться, якщо вже в понеділок, 27 квітня, епідеміологічна ситуація буде покращуватись.

Як Україна бореться з коронавірусом: головне
12 березня Україна ввела карантин, аби зупинити поширення коронавірусу. Він мав тривати до 3 квітня, але 25 березня уряд продовжив обмеження до 24 квітня.
У межах карантину Україна закрила свої кордони для іноземців від 16 березня та припинила міжнародне авіа- та залізничне сполучення з 17 березня.
Закрили й усі культурні, розважальні, спортивні заклади, ресторани, кафе тощо. Працюватимуть лише аптеки та продуктові магазини, АЗС, банки та страхові компанії.
З 18 березня повністю припинили міжміське пасажирське залізничне сполучення. Також закрили метро у Києві, Харкові та Дніпрі.
З 24 березня українцям заборонили здійснювати будь-які туристичні мандрівки, передусім літаками.
25 березня Кабмін запровадив надзвичайну ситуацію по всій Україні.
1 квітня уряд посилив карантинні обмеження: заборонили перебувати в громадських місцях без маски; відвідувати парки та зони відпочинку, окрім вигулу домашніх тварин; гуляти вулицями групами більше ніж по двох; проводити заходи групами більше ніж 10 людей. Також заборонили перебувати на вулицях дітям до 16 років без супроводу дорослих.

Джерело


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: