Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як правильно утилізувати використану маску

Як правильно утилізувати використану маску

У лікарнях неодноразово наголошували, що всі медичні відходи утилізують за протоколом. Хоча в мережі з'являються відео такого сміття деінде. Часто українці просто викидають використані маски, і добре, якщо у смітник. Як же правильно й безпечно позбутися використаної маски – читайте далі.

Тепер до сміття на вулицях додались маски та рукавички. Однак такі відходи – як і медичні, так і побутові – мають спалюватись при високих температурах, адже вірус виживає на різних поверхнях.

Дмитро Агеєв, генеральний директор ТОВ "Екологічні переробні технології": “100% відомо про те, що при температурі 1200 градусів всі бактерії знезаражуються, це є факт, це європейський досвід”.

Компанія Дмитра Агеєва приймає у майже 200 лікарень небезпечний вантаж та доставляє на спеціальну станцію у Львові. Герметично запаковані пакети з масками, одягом, рукавичками, шприцами та біологічними відходами кидають у пічку.

"Пічка працює на двох форсунках зараз: одна виконує дію спалення, а друга – дію знешкодження небезпечних викидів в атмосферу", – пояснив начальник виробництва з утилізації медичних відходів Роман Дзюрман.

В годину спалюють 600 – 700 кілограмів небезпечних відходів. Насправді, могло бути й більше, адже ці мішки та контейнери лише з лікарень.

Куди українцям здавати маски на утилізацію
Пересічні українці також можуть утилізовувати свої маски та рукавички. Кияни можуть завезти їх до офісу "Екологічних переробних технологій" чи у аптеки, з якими співпрацює підприємство. Останній варіант, до речі безкоштовний. Головне все правильно упакувати – у 3 міцні пакети та щільно закрити.

Як маски шкодять екології
Потерпає від використаних масок і екологія. Крім того, що медичні відходи довго не розкладаються, вони вже забруднили Світовий океан. Сотні одноразових пов'язок вже прибиває до берега разом з пластиковими пакетами.

"Хірургічні маски – це загроза для морських черепах, морських свиней або дельфінів. Вони можуть плутати їх з їжею, як і інший пластик. Це блокує травлення тварин, а потім вони вмирають від голоду", – зазначив засновник OceanAsia Гарі Стоукс.

Дивіться відео: яка маска краще?



Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: