Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вакцина від коронавірусу розробляється з "неймовірною швидкістю" – ВООЗ

Вакцина від коронавірусу розробляється з "неймовірною швидкістю" – ВООЗ
У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що дослідження з розробки вакцин і способів лікування коронавірусу проводяться "з неймовірною швидкістю".

Про це розповів генеральний директор ВООЗ, доктор Тедрос Аданом Гебреєсус, передає CNBC. Він уточнив, що до процесу приєдналися понад 70 країн, щоб пришвидшити дослідження ефективного лікування. Крім того, створенням вакцини займаються майже 20 установ і компаній.

"Вірусний геном був складений на карті на початку січня та поширився в усьому світі, що дало змогу розробити тести й почати дослідження вакцини", – заявив Тедрос.

За його словами, ВООЗ незабаром оголосить про ініціативу з інтенсивної розробки та справедливого розподілу вакцин. Він уточнив, що в організації хочуть, щоб вакцину мали можливість отримати всі країни.

Зі свого боку виконавчий директор програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій, доктор Майк Раян зазначив, що під час одного з випробувань буде вивчена профілактика серед медичних працівників, щоб з'ясувати, чи не применшені дані про те, що застосування більш низьких доз таких препаратів, як гідроксихлорохін, знизить ризик їх зараження під час лікування пацієнтів.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила для випробувань на тваринах два зразки вакцини проти коронавірусу COVID-19. Їх розробили фахівці Оксфордського університету та американської компанії Inovio Pharmaceutical.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: