Вхiд на сайт
Авторизацiя

Опалювальний сезон Україна закінчила з рекордними запасами газу

Опалювальний сезон Україна закінчила з рекордними запасами газу

Кількість газу у сховищах на кінець березня сягла одного з найвищих показників за останні 10 років. Рік тому, для прикладу, запасів було на 80% менше.

Станом на 31 березня у підземних сховищах газу наявні 15,9 мільярдів кубометрів газу. Про це повідомляє пресслужба Укртрансгазу.

Це один із найвищих показників наповненості українських сховищ газу на кінець березня за останні 10 років. Так, рік тому в підземних сховищах газу України зберігалося на 80% менше природного газу – 8,8 мільярдів кубометрів.

Зумовили такий рівень запасів декілька чинників:
накопичення рекордно високих обсягів природного газу в ПСГ в сезон закачки – 21,8 мільярдів кубометрів газу;
невисокий рівень відбору газу протягом опалювального сезону 2019/2020 через теплу зиму – 6,06 млрд куб м.
початок сезону закачування розпочато раніше, ніж минулого року: в цьому році – в березні, а минулого року – в квітні.
Наостанок в Укртрансгазі зазначили, що пандемія коронавірусу не вплинула на роботу газовиків. Сховища працюють у штатному режимі.

Раніше Оператор ГТС повідомляв про падіння кількості транспортованого газу. Так, за перший квартал 2020 року цифра сягла 11, 1 мільярда кубометрів газу. Це на 53% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: