Вхiд на сайт
Авторизацiя

Уже понад 100 випадків загорання: рятувальники закликають утриматися від спалювання сухої трави

Уже понад 100 випадків загорання: рятувальники закликають утриматися від спалювання сухої трави

Про це повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

Вочевидь, через вільний час під час карантину краяни масово кинулися впорядковувати власні присадибні ділянки та влаштовувати «вогняні» прибирання, безконтрольно спалюючи суху рослинність та всілякий мотлох.

А оскільки цьогорічна весна прийшла на Закарпаття як ніколи вчасно, кількох сонячних тижнів вистачило, щоб виїзди закарпатських вогнеборців на гасіння сухостою значно почастішали.

Так, з початку року (станом на 23 березня) на території Закарпатської області зафіксовано вже понад 100 випадків загорань сухостою та чагарників на загальній площі майже 100 га.

Як засвідчує багаторічна статистика, головними причинами таких пожеж є, передусім, порушення правил пожежної безпеки власниками під час прибирання дачних масивів та територій власних обійсть. Необережне поводження з вогнем під час весняного «прибирання», а нерідкість і свідомі дії краян, які навмисно підпалюють сміття й минулорічну траву, переважно закінчуються пожежами. Внаслідок цього страждають не тільки тварини та екосистема краю, а й люди.
Рятувальники Закарпаття закликають мешканців відмовитися від практики спалювання сухої трави та чагарників та замислитися над тим, яку шкоду для довкілля завдають такі пожежі.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: