Вхiд на сайт
Авторизацiя

Лісівники просять закарпатців не палити суху траву, аби не загорівся ліс

Лісівники просять закарпатців не палити суху траву, аби не загорівся ліс
Весняні пали становлять загрозу для державного лісового фонду. У зв'язку із цим лісівники звертаються до закарпатців:

- Шановні краяни, жителі Тячівщини! Просимо не випалювати траву на сільськогосподарських угіддях, які примикають до лісових масивів. У суху погоду вогонь поширюється миттєво і може знищити здоровий ліс. Зупинити поширення пожежі у державному лісовому фонді – не тільки складно, але й затратно для держави, - відмічає директор Тячівського лісгоспу Наталія Катреняк.

У зоні ризику першочергового знищення лісовою пожежею - молодняки та посаджені лісові культури. Через суху траву, якої багато між ними, полум'я поширюється більш активно і швидко охоплює великі площі. А ще вогонь сильніше уражує дерева з молодою корою.

Окрім зелених насаджень, від весняних палів та лісових пожеж страждає фауна краю. Через випалювання трави та очерету згорають дикі тварини, місця їх проживання і розмноження, птахи (зокрема, куріпки), плазуни та гризуни, зайці. Від небезпеки не встигає втекти молодняк. Зайчата, маленькі козулі та кабани залишаються безпорадними перед стихією.

Безпечне поводження з вогнем під час перебування на природі – це ще один спосіб запобігти лісовій пожежі. Лісівники просять закарпатців проводити дозвілля у зонах, спеціально облаштованих для відпочинку, та дотримуватися Правил пожежної безпеки у лісах України.

З повагою, пресслужба Закарпатського ОУЛМГ
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: