Вхiд на сайт
Авторизацiя

Курс валют на 16 березня: долар подорожчав, а євро – стабільний

Курс валют на 16 березня: долар подорожчав, а євро – стабільний
На понеділок, 16 березня, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара та євро: американська валюта трохи подорожчала, тоді як головна валюта Євросоюзу практично не втратила у ціні.

Згідно з даними на сайті НБУ, 16 березня за один американський долар доведеться заплатити 26 гривень 1 копійку. У порівнянні з попереднім банківським днем "зелений" подорожчав на 16 копійок. Зауважимо, що ще 12 березня його вартість становила 25 гривень 62 копійки.

Водночас європейська валюта нарешті припинила дорожчати і навіть трішки втратила у ціні. Вартість євро зменшилась на 5 копійки і тепер становить 29 гривень. Тоді як 13 березня – 29 гривень і 5 копійок, - пише 24 канал.

Чому курс валют зростав минулого тижня
На це вплинуло одразу кілька факторів. В НБУ пояснили, що коливання вартості валюти є наслідком психологічних факторів і є короткостроковими.

У Нацбанку переконані, що коливання викликали:

післясвяткові дні;
різкий спалах коронавірусу у світі;
обвал світових фондових ринків;
падіння цін на нафту на понад 30%.
Для запобігання "розхитування" курсу НБУ активно продавав міжнародні резерви. До прикладу, минулого тижня Нацбанк продав загалом 981 мільйон доларів.

Що відомо падіння курсу гривні?

На початку 2020 року долар мінімально коштував 23,68 гривні, а за один євро треба було викласти 26,4 – 26,5 гривні. Валюта суттєво почала дорожчати починаючи з 25 лютого на тлі епідемії коронавірусу.

Тепер же в обмінниках пропонують курс Готівковий курс валют 13 березня: євро подешевшав вперше за тиждень у понад 26 гривень за долар (купівля – продаж). Євро, зі свого боку, зріс до понад 29 гривень за одиницю. Востаннє такими показниками валюта відзначалася у серпні 2019 року.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: