Вхiд на сайт
Авторизацiя

Хто зможе в'їхати в Україну після закриття кордону: пояснення

Хто зможе в'їхати в Україну після закриття кордону: пояснення
У ніч на 16 березня Україна закриває свої кордони для іноземців. Проте існуватимуть винятки, за якими в нашу державу пускатимуть громадян інших країн. Українці ж зможуть повернутися додому безперешкодно.

Протягом наступних двох тижнів іноземці не зможуть потрапити до України ні літаком, ні пішки, ні на авто, ні будь-як інакше. Про сувору заборону на перетин нашого кордону розповів у відеозверненні до українців Володимир Зеленський.

Таке рішення набуде чинності у ніч на 16 березня. Лише через два тижні його переглянуть і за результатами поширення коронавірусу та низки інших показників визначать, чи продовжувати сувору заборону на в'їзд.

Однак і в цьому правилі діятиме виняток: деяких іноземців усе ж допустять в межі нашої країни.

Кого пускатимуть в Україну

Іноземців, які мають дозвіл на тимчасове або постійне проживання;
Представників міжнародних організацій;
Дипломатів, акредитованих в Україні;
Тих, хто матимуть спеціальні дозволи від МЗС, отримані за особливих обставин;
Громадян України.
Однак усіх тих, хто приїжджатиме, безвинятково перевірятимуть на в'їзді. Якщо у них будуть симптоми хвороби, їх направлятимуть на обстеження та тести.

Вантажні перевезення не зупинятимуть, тому екіпажі авто та літаків допускатимуть в Україну. Однак, вони теж неминуче будуть проходити медичну перевірку.

Ще через добу, 17 березня, буде закрите авіасполучення. Тому міністр МЗС Дмитро Кулеба закликав якомога швидше повернутися українців на Батьківщину. Для цього є час та можливість повернутися рейсовим літаком.

Після вівторка, я запевняю, ніхто не залишиться наодинці з проблемою. Українські посольства і консульства залишаться на зв'язку. В разі потреби будемо збирати людей і вивозити спецлітаками,
– розповів Кулеба.

Надалі дипломатичні установи допомагатимуть українцям повернутися, однак зробити це буде у рази складніше.

Що відомо про пункти пропуску
Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко на брифінгу 14 березня розповів про режим роботи пунктів пропуску під час карантину.

З 230 пунктів 123 залишаються працювати, 107 тимчасового припиняють роботу до 3 квітня,
– зазначив Дейнеко.

За його словами, на кордоні з кожною країною, що межує з Україною, залишили працювати достатню кількість пунктів пропуску.

У Держприкордонслужбі запевнили також, що всі українці зможуть повернутися додому у будь-якому пункті пропуску. "А ми зробимо все, що люди які несуть загрозу для національної безпеки, в Україну не потрапили", – додав чиновник.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: