Вхiд на сайт
Авторизацiя

ВООЗ визнала пандемію коронавірусу у світі

ВООЗ визнала пандемію коронавірусу у світі
Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах нового коронавірусу SARS-CoV-2 пандемією.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус заявив, що ситуація з коронавірусною інфекцією «може бути охарактеризована як пандемія».

Читайте також: Як коронавірус може вплинути на світову економіку: три сценарії

Він додав, що за останні два тижні число випадків зараження за межами Китаю збільшилася в 13 разів, а кількість країн, в яких зафіксували спалах, потроїлася.

Глава ВООЗ під час свого виступу також зазначив, що низка країн продемонструвала, що з вірусом боротися можна. Також він наголосив, що організація знає, наскільки сильно коронавірус б’є по громадам та економікам та подякував Ірану, Італії та Південній Кореї за ті заходи, які вони вживають для уповільнення поширення вірусу та боротьби з епідемією .

Гебрейесус закликав усі країни : активізувати та розширити механізми реагування на надзвичайні ситуації; налагодити інформування громадян про ризики та про те, як вони можуть себе захистити; виявити, ізолювати та провести роботу з кожним окремим випадком інфікування, а також відслідкувати усі його контакти.

«Всі країни повинні знайти правильний баланс між захистом здоров’я людей і мінімізацією проблем в економіці і соціальній сфері, не забуваючи про дотримання прав людини», – сказав він.

Пандемія – це поширення нового захворювання в світових масштабах.

Як повідомлялось, три перші випадки смерті від нового коронавірусу Covid-19 зафіксовані в Бельгії в середу, також про першого померлого від хвороби повідомляють в Швеції.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: