Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ціни на нафту обвалилися на понад 30% — це рекордне падіння за останні 29 років

Ціни на нафту на азійських ринках обвалилися на 31% на початку торгів у понеділок, 9 березня. Це відбулося на фоні того, що країни ОПЕК не змогли домовитися з іншими виробниками нафти про скорочення видобутку.

Ціни на нафту обвалилися на понад 30% — це рекордне падіння за останні 29 років

Як пише Bloomberg, вартість марки Brent упала до 31,02 долара за барель. Це найбільше падіння з 1991 року, коли тривала війна у Перській затоці.

За прогнозами інвестиційного банку Goldman Sachs, котирування нафти можуть продовжити падіння та досягти показника від 20 до 30 доларів.

Водночас вартість нафти марки WTI після відкриття торгів 9 березня впала на 27% — до 30 доларів.

Зазначається, що через спалах коронавірусу на світовому ринку утворився надлишок нафти, але після зриву угоди її виробники не можуть його прибрати.

Водночас російські ЗМІ пишуть, що через падіння цін на нафту російський рубль упав до чотирирічного мінімуму. За даними агентства Bloomberg, станом на 11:25 9 березня курс долара досягав позначки 74,02 рублі за долар (це максимум з кінця лютого 2016 року), курс євро перевищив рівень 84 рублі за євро (також оновивши 4-річний максимум).

Раніше Bloomberg писав, що Саудівська Аравія планує значно наростити видобуток нафти, запропонувати клієнтам значну знижку на «чорне золоте» і фактично розпочати «цінову війну» на нафтовому ринку.

Таке рішення ухвалили після провалу переговорів ОПЕК з іншими видобувними країнами, насамперед з Росією.

Нафтові трейдери вважають, що мета таких дій Саудівської Аравії — завадити Росії продавати свою нафту в Європі та повернути її за стіл переговорів. Водночас в «Роснефті» заявили, що угода з ОПЕК не відповідала інтересам Росії.

Нагадаємо, 6 березня ОПЕК та Росія не змогли домовитися про нову угоду щодо обмеження видобутку нафти, що спричинило обвалення ціни на нафту Brent на 9,4% — до 45,27 долара за барель.

Після цього обвалились й акції саудівського державного нафтового гіганта Saudi Aramco — на 9%.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: