Вхiд на сайт
Авторизацiя

Коронавірус з Китаю: останні новини

Коронавірус з Китаю: останні новини

Китайський коронавірус передається від людини до людини й став причиною смерті вже 565 осіб. 2019-nCoV вийшов за межі країни, й тепер, окрім материкового Китаю, його зафіксовано у 24 країнах світу та Гонконгу.

Станом на 7 лютого: хронологія подій

– Станом на 7 лютого від вірусної пневмонії, яку спровокував коронавірус, померли 639 людей. Загальна кількість інфікованих – 31 500 особа по всьому світу. Втім є і хороші новини – одужало 1 540 людей.

– У Великобританії підтвердили третій випадок зараження коронавірусом. Пацієнту поставили діагноз у Брайтоні і перевели до відділення інфекційних хвороб у лондонській лікарні.

– Круїзний лайнер "Diamond Princess"стоїть у морі поруч з берегами Японії через спалах коронавірусу. На борту перебувають 3700 осіб з 56 країн світу, серед яких 25 українців.

– Фахівці Уханського університету вважають, що коронавірус передається не лише повітряно-крапельним шляхом, а й через травний тракт.

– Від китайського коронавірусу за межами материкового Китаю померло двоє осіб – у Філіппінах та Гонконгу.

– Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила глобальну надзвичайну ситуацію ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію через поширення коронавірусу зі здоров'ям. Основною пересторогою є те, що небезпечний вірус пошириться на країни зі слабо розвиненими системами охорони здоров'я.

Читайте також: Як будуть діагностувати смертельний коронавірус в Україні

– Мер Уханя Чжоу Сяньван заявив про те, що готовий піти у відставку в тому випадку, якщо громада розкритикує його дії (а саме рішення про закриття міста). Також мер визнав, що на початку спалаху захворювання інформація передавалась не надто оперативно.

– Перший смертельний випадок від коронавірусу стався 11 січня.

– Національний інститут охорони здоров'я США (NIH) працює над вакциною проти нового вірусу, що може зайняти кілька років. Гонконг заявив про те, що їм вдалось розробити вакцину, втім для її затвердження необхідно провести низку досліджень, що теж займе багато часу. Натомість у мережі з'явилися фейкові оголошення про продаж вакцини, ціна якої становить 2500 гривень. Уточнимо, що нині не існує вакцини від коронавірусу 2019-nCoV.

– Український туроператор Join UP! вирішив повернути туристів з острова Хайнань додому. На цьому острові 40 інфікованих осіб та 1 смерть.

– В Уханю побудували лікарню для лікування хворих на коронавірус за вкрай короткі терміни.

– Ймовірно, коронавірус має таке ж джерело походження, що й смертоносний вірус SARS-CoV, який забрав життя близько 900 людей.

Виявлений коронавірус є не таким небезпечним, як SARS-CoV, втім він все ж гостроінфекційний. Наукова спільнота поки недооцінює небезпеку коронавірусу, йдеться у звіті представників Китайської Академії наук, Народно-визвольної армії Китаю та Інституту Пастера в Шанхаї. Звіт опублікувало видання South China Morning Post.

У 2002-2003 роках в Китаї було зафіксовано спалах важкого гострого респіраторного синдрому (SARS-CoV), який привів до смерті близько 650 осіб. Вчені встановили, що новий коронавірус споріднений SARS-CoV – обидва захворювання мають 70-80% спільних генів.

Невідома пневмонія вийшла за межі Китаю: у яких країнах зафіксовані випадки зараження
30 січня В Італії зафіксували два випадки зараження новим китайським коронавірусом. Країна також оголосила про припинення польотів з Китаєм. Захворіли туристи, які приїхали 23 січня в Мілан з Китаю. Обоє вони родом з китайського міста Ухань.

29 січня в Фінляндії зафіксували перший випадок зараження новим коронавірусів. Захворювання діагностували у 32-річної китайської туристки, яка приїхала до Фінляндії п'ять днів тому з міста Ухань.

28 січня стало відомо про перший випадок зараження коронавірусом у Німеччині. 29 січня підтвердили 4 випадки хвороби.

29 січня науковці з Гонконгу заявили про створення вакцини проти коронавірусу. Але до тестування на людях вона має прийти безліч перевірок і досліджень. Очікується, що це відбудеться влітку.

У Канаді заявили про перший випадок хвороби. Захворювання виявили у 50-річного чоловіка, який нещодавно повернувся у Торонто із китайського Уханя.

У Франції підтвердили три випадки зараження коронавірусом. Усіх мандрівників, що повернулися з Китаю, закликали звертатися до лікарів за виявлення найменших симптомів захворювання.

У Малайзії зафіксували три випадки зараження новим коронавірусом, також про один випадок інфікування заявили в Австралії.

Таїланд. Кількість хворих досягла 8 осіб.

25 січня у Китаї розпочалося святкування Нового року. У цей період чимало жителів відпочивають закордоном;

CША сповістили про 5 осіб, інфікованих коронавірусом.

23 січня повідомили про виявлення коронавірусу медсестри з Індії, яка працює у Саудівській Аравії, втім в той же день заперечили про випадок інфекції.

У Сінгапурі було повідомлено про перший випадок зараження. Інфікованим став громадянин Китаю, який приїхав з міста Ухань.

У В'єтнамі підтверджено два випадки зараження. Інфіковані батько і син 1954 та 1992 року народження, які приїхали у В'єтнам в складі туристичної групи з Уханя.

27 січня коронавірус зафіксували на Камбоджі та на Шрі-Ланці.

1 лютого вірус виявили в одного з німецьких туристів в Іспанії.

4 лютого перший випадок зараження коронавірусом зафіксований у Бельгії.

Станом на 6 лютого у Великобританії підтвердилися три випадки зараження коронавірусом.

Вірус легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Окрім того, інкубаційний період хвороби може тривати від 2 до 14 дні – людина вже є носієм хвороби, хоч і не відчуває симптомів.

Від нового коронавірусу померли вже 565 людей, а кількість інфікованих переросла 28 000 осіб.

Додамо, коронавіруси можуть викликати як звичайну застуду, так і спалахи важкого гострого респіраторного синдрому (SARS). Хворі найчастіше скаржаться на лихоманку, а деколи – на проблеми з диханням. Перші випадки зараження трапилися в кінці грудня минулого року.

Як намагаються запобігти епідемії
– Аби стримати поширення коронавірусу, у Китаї закрили 16 міст.

– У більшості країн проводиться скринінг температури у прибулих туристів, а деякі країни взагалі закрили транспортне сполучення з Китаєм.

– Аби запобігти епідемії, у місті Шанхай закрили Діснейленд, який особливо переповнений туристами під час китайських свят. Окрім того, у Китаї припини роботу туристичні компанії.

– Лондонський аеропорт Хітроу ввів окремі зони прибуття для пасажирів з Китаю, де більш ніж 200 тисяч пасажирів проходять через хаб щодня. Нові заходи будуть застосовані лише до рейсів з китайського міста Ухань.

– В аеропорту Риму перевіряють наявність вірусу на рейсах з китайського мегаполіса Ухань. До того ж, італійська влада рекомендує пасажирам відкласти будь-які поїздки в Ухань. У Міністерстві відзначають, що ймовірність того, що вірус потрапить до Євросоюзу невелика, але не виключена, пише італійське видання Wantedinrome.

– Аби не допустити спалах інфекції серед свого населення, влада КНДР закрила кордон для в'їзду іноземних туристів, згодом до таких методів вдалась і Монголія.

Вірусна пневмонія
Досі вважали, що коронавірус вражає тварин. Передача від людини до людини досить обмежена. Точні причини спалаху в Китаї Невідома пневмонія в Китаї: все про вірус, який вже забрав життя чоловіка ще з'ясовують.

Коронавірус – що це?
Це група вірусів, які здатні викликати застудні захворювання та нетипові пневмонії. В основному, коронавірусами заведено вважати віруси інфекційного бронхіту птахів, хоча в цю родину входять і коронавіруси людини.

Коронавіруси можуть призводити до серйозних пневмоній, зокрема до атипової пневмонії.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: