Вхiд на сайт
Авторизацiя

У галереї "Ужгород" – "Родинний вернісаж"

У галереї "Ужгород" – "Родинний вернісаж"
Поціновувачів мистецтва запрошують на виставку з вищезгаданою назвою.

Сьогодні, 24 січня, відкрилась спільна виставка полотен та різьбярських робіт батька й сина Михайла та Віталія Кінчів «Родинний вернісаж».

Михайло Кінч учасник Творчого об'єднання міжгірських художників «Карпатські кольори». Народився в селі Репинне-Сухий Міжгірського району. На полотнах митця - ландшафти лісів і гір Верховини. Улюблений пейзажний сюжет – гірський, Карпати в усій їхній красі. Полюбляє автор і натюрморти. З дивовижною витонченістю митець переносить на полотно складну гармонію природних відтінків. Як відзначають мистецтвознавці, «...колір, барви – ось стихія художника».

Друзі та художники митців тепло привітали Михайла Івановича та його сина Віталія з високохудожніми творами й відзначили неабияку художню майстерність у представлених роботах. Вони як істинні патріоти Верховини у всій красі відобразили побут, звичаї та людей нашого краю.

Чимало робіт у Михайла Івановича виконані на дереві. Художник із задоволенням займається різьбярством, при цьому основною тематикою робіт є життя гірського люду, його вірування, традиції, обряди, побут. Роботи художника знаходяться в численних приватних колекціях. У митця вагомі напрацювання в різних жанрах, він автор численних жанрових композицій, тематичних розписів, чудової камерної графіки, мозаїки, глибоко одухотворених портретів, творів сакрального мистецтва та численних розписів церков. Творчість митця живиться багатими традиціями народного мистецтва.

Любов до різьбярства прищепипив сину його батько. Робота з деревом, якою захоплений син Михайла Віталій, потребує тісного контакту з природою, уважності та спостережливості, а в талановитих руках митця дерево стає справжнім витвором мистецтва. Віталій є учасником солідних пленерів, у тому числі міжнародних, персональних і колективних виставок. Варто згадати його перемогу в популярному фестивалі «Битва різьбярів» на Рахівщині або в аналогічному на Буковелі – у найскладніших номінаціях. Особливо яскраво проявляється обдарування різьбяра в сакральному мистецтві.

У галереї "Ужгород" – "Родинний вернісаж"
У галереї "Ужгород" – "Родинний вернісаж"
У галереї "Ужгород" – "Родинний вернісаж"
У галереї "Ужгород" – "Родинний вернісаж"
У галереї "Ужгород" – "Родинний вернісаж"
У галереї "Ужгород" – "Родинний вернісаж"


Пресслужба ЗОУЛМГ

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: