Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сьогодні вночі - зорепад Квадрантиди 2020: де можна побачити

Сьогодні вночі - зорепад Квадрантиди 2020: де можна побачити
Метеорний потік Квадрантиди 2020 люди зможуть побачити у ніч з 3 на 4 січня. Це буде перший із трьох найяскравіших зорепадів у році. Інші два – це метеоритний період Персеїди, за яким можна спостерігати у серпні та зорепад Гемініди, який видно у грудні.

Щороку метеоритний потік Квадрантиди починаються з 28 грудня та триває до 7 січня.

Зорепад Квадрантиди: коли дивитись
Пік цього метеоритного дощу припадає на 3 - 4 січня, тобто саме у цю ніч він найбільш видовищний. Зорепад триватиме кілька годин. У цей період максимальна кількість метеорів на годину сягатиме 120 падінь.

Зорепад Квадрантиди


Як кажуть у Міжнародній метеорологічній організації, максимум активності буде о 3 ранку EST (Північноамериканський Східний Стандартний) або о 8 ранку за Ґрінвічем. Це означає що у Києві на той час буде 10 ранку. Тож найяскравіший зорепад ми не побачимо. Та все ж ми радимо на світанку заглянути на небо, частково та метеоритний потік буде видно і над Україною.

Що таке метеоритний потік?Це явище, під час якого у нічному небі можна побачити численні метеори. Здебільшого, це явище є періодичним, триває від декількох днів до декількох тижнів і спостерігається щороку приблизно в один і той же час.

Джерелом метеорних потоків є комети, що обертаються навколо Сонця. Більшість метеорів спричинені уламками комети, вони згорають при вході у земну атмосферу, що й спричиняє яскраві спалахи.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: